Eközben az amerikai kormány döntött arról is, hogy a stratégiai készletek visszavásárlásának maximum ára 79,99 dollár/hordó lesz. Mivel ez magasabb, mint a jelenlegi ár, ezért a befektetők szerint ez azonnali vásárlást kell, hogy eredményezzen az amerikai állam részéről.

Az Energiaminisztérium május közepéig 3,3 millió hordó kőolajat szeretne venni. A stratégiai készletek (SPR) nagysága 600 millió hordó felett volt a Covid időszak alatt, majd az orosz-ukrán háború kitörése után a Biden kormányzat jelentős eladásokba kezdett, így jelenleg mintegy 360 millió hordó stratégiai tartaléka van az Egyesült Államoknak.

olaj világpiaci árfolyama

Az arany ára stabil, a piac a jövő heti USA inflációs jelentésre vár

Az arany árfolyama stabilan a 2.310-2.320 dolláros sávban mozgott az elmúlt 24 órában. Az Egyesült Államokban a jövő héten jelenik meg a fogyasztói árak alakulásáról szóló jelentés, ami meghatározó lehet az arany árára.

A befektetők pozitívan fogadnák, ha az infláció növekedése lassulna, mivel az teret adna Fed-nek az irányadó kamatok vágására. A csökkenő kamatlábszint segíti az arany további áremelkedését. A befektetők figyelik az arany vételeket a Távol-Keletről, mivel ez is egy fontos szempont volt az elmúlt 1-2 évben, ami megindította az árak drágulását.


Pénzügy