Izraeli csapatok tegnap behatoltak Rafah városába, de nem indult meg jelentős katonai akciók a gázai palesztin város ellen. Szakértők szerint készül egy nagyobb támadás a Gáza déli részén lévő palesztin város ellen. A piac figyeli a mai EIA készletadatot az Egyesült Államokból, különösen a terméktartalékok alakulása lehet fontos.

Elemzők szerint a második negyedévben a globális olajkereslet meghaladja a kínálatot: ráadásul, ha Venezuela és Irán ellen újabb nyugati szankciók érkeznek, azt további felfelé mutató kockázatot jelenthet.

olaj árfolyama

Az arany ára esett az erős dollár miatt

Az arany árfolyama csökkent, miután a tegnapi Fed kommentár után jelentősen erősödött az amerikai dollár a többi devizával szemben. Neel Kashkari minneapolis-i Fed kormányzó szerint az amerikai jegybank hosszabb ideig tarthatja magasan a dollár kamatokat, a döntéshozó szerint jelenleg nem feltétlenül indokolt a kamatvágás.

Az aranyra némileg pozitívan hatott ugyanakkor, hogy az izraeli erők behatoltak Rafahba, előkészítendő egy nagyobb támadást. A kínai jegybank már 18 hónapja tölti fel tartalékát arannyal. Ez támaszt nyújthat egy jövőbeli emelkedéshez.


Pénzügy