A Visa (NYSE:V), a digitális fizetések piacvezető vállalata ma bejelentette globális értéknövelt szolgáltatási üzletágának további bővítését, melynek keretében két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást vezet be. A Visa Protect csomagba kerülő új termékek célja, hogy csökkentsék a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében, a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is.

A Visa értéknövelt szolgáltatásai közel 200 terméket számlálnak az elfogadás, a tanácsadás, a kibocsátás, a nyílt banki szolgáltatások és a biztonság területén. A Visa több évtizedes szakértelmét és jelentős befektetéseit egyesítette a mesterséges intelligencia és a csalásmegelőzés terén: csak az elmúlt öt évben 10 milliárd dollárt fektetett be a technológiába és az innovációba, hogy segítsen csökkenteni a csalások számát és növelje hálózatának biztonságát.

„A digitális fizetések jóval túlmutatnak az értékesítési folyamaton – a modern kereskedelem korszakába lépünk, ahol az nyer, aki gyorsan lép, a mesterséges intelligencia használata elengedhetetlen, az élmények rugalmasak, a biztonság pedig alapvetés”– mondta Antony Cahill, a Visa értéknövelt szolgáltatásokért felelős globális vezetője. „A vállalkozások olyan partnereket keresnek, akik biztosítják, hogy versenyképesek és sikeresek legyenek, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy megbízható partnerek vagyunk, akik egyre több ügyfelet segítenek abban, hogy a mai erős versenykörnyezetben is elérhessék céljaikat.”

A biztonság és a csalások megelőzése alapvető fontosságú a Visa számára. Tavaly a Visa 40 milliárd dollár értékű csalási kísérlet megakadályozásában működött közre, ami közel kétszerese az előző évi adatnak. A mai bejelentés két Visa Protect megoldásra összpontosít, amelyekkel a vállalat célja, hogy választ adjon ügyfelei igényeire, valamint hasznosítsa a mesterséges intelligencia terén szerzett szakértelmét:

A Visa Advanced Authorization (VAA) és a Visa Risk Manager (VRM) megoldások kiterjesztése a nem Visa kártyás fizetésekre: a Visa átfogó mesterséges intelligencia alapú csaláskockázat-kezelési megoldásai mostantól hálózatfüggetlenek, és lehetővé teszik a kibocsátók számára, hogy egyetlen csalásfelismerő megoldással egyszerűsítsenek működésükön, amely egyben megerősíti a csalás elleni védekezést, miközben csökkenti a költségeket.

Azonnali fizetés, számlák közötti fizetés védelem: a Visa első olyan csalásmegelőzési megoldása, amelyet kifejezetten az azonnali fizetések védelmére fejlesztettek ki, beleértve az egymás közötti (P2P) digitális wallet pénzküldéseket, a számlák közötti tranzakciókat és a központi bankok azonnali fizetési rendszereit. Ez az új szolgáltatás mélytanulásos mesterséges intelligencia észlelési modellek segítségével valós idejű kockázati pontszámot ad, amely a csaló tranzakciók automatikus, még azok bekövetkezése előtti blokkolásával segíti a pénzintézeteket a csalások megelőzésében.

„A valós idejű, digitális fizetések szinte mindenütt jelen vannak az életünkben, így olyan biztonsági megoldásokra van szükségünk, amelyek alkalmazkodnak a valósághoz" - mondta James Mirfin, a Visa kockázati és azonosítási megoldások globális vezetője. „Ahogy a digitális csalások mennyisége és kifinomultsága növekszik, a Visa lépést tart a fejlődéssel, és a technológiai innováció és a mesterséges intelligencia szakértelme segítségével megerősíti a kockázatkezelő és csalásfelismerő megoldásait, és a Visa hálózatán kívülre is kiterjeszti ezen megoldásokat."

A Visa teljes körű biztonsági megoldásairól szóló további tájékoztatásért látogasson el Intelligent Security oldalunkra, ahol további információkat találhat a Visa vállalkozásoknak nyújtott értéknövelt szolgáltatásairól.


Pénzügy Tudomány