Állampapír piaci ismeretek kalkulátor

Ismered az állampapír befektetéseket?

Elégedetlen vagy a bankbetétek kamatával? Magasabb banki hozamra, de mindemellett nagyfokú biztonságra vágysz? Szeretnél állampapírt vásárolni, de nem tudod, hogyan kell? Állampapír piaci tesztünk felméri a pénzügyi tudásodat, és tanácsot is adunk a témában.

Biztonság: az állampapír az egyik legbiztonságosabb befektetési forma, mivel visszafizetése államilag garantált (állami garancia a névértékre és a kamatra, a követelés nem évül el).

Magas, előre kiszámítható hozam: általában a betéti szinteket meghaladó hozamot biztosít; amely előre pontosan kiszámítható, amennyiben a befektető az értékpapírokat a futamidő végéig megtartja.

Likviditás: az állampapírok másodlagos piaci forgalomban, piaci áron, lejárat előtt értékesíthetők.

Rugalmasság: változatos, többféle futamidő és címletezés

Alacsony költség: az állampapírok értékpapírszámlán (kivéve Kincstári Takarékjegyek) helyezhetők el, így őrzésük biztonságos. 

Állampapír befektetéshez szakértői segítséget ITT kaphatsz.

forrás: állampapír.hu

A magyar állampapírok értékesítésével foglalkozó intézmények a következők (forrás: allampapir.hu):

- Magyar Államkincstár: Babakötvény, Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK), Diszkont Kincstárjegy (DKJ), Féléves Kincstárjegy (FKJ), Kamatozó Kincstárjegy (KKJ), Magyar Államkötvény (MÁK), Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK), Prémium Euró Magyar Államkötvény (P€MÁK) (ha a kívánt értékpapírra kattint, akkor részletek is megtudhat és segítséget is kérhet a befektetéséhez)

- Elsődleges forgalmazók: Diszkont Kincstárjegy (DKJ), Magyar Államkötvény (MÁK)

- Lakossági állampapírokat is forgalmazó Elsődleges forgalmazók: Bónusz Magyar Államkötvény (BMÁK), Kamatozó Kincstárjegy (KKJ), Diszkont Kincstárjegy (DKJ), Magyar Államkötvény (MÁK), Prémium Magyar Államkötvény (PMÁK)

- Magyar Posta: Kincstári Takarékjegy (KTJ), Kincstári Takarékjegy Plusz (KTJ Plusz)

Szakértői segítséget ITT kaphatsz.

A Kibocsátó nem korlátozza a Diszkont Kincstárjegy, illetőleg a Magyar Államkötvény devizakülföldinek minősülő személyek általi megszerzését. A Magyar Államkötvényt természetes és jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek vásárolhatják meg és ruházhatják át egymás között. Devizakülföldiek a Magyar Államkötvényt a hatályos devizajogszabályok és a Kibocsátó esetleges korlátozásai figyelembe vételével vásárolhatják meg és ruházhatják át.

A Diszkont Kincstárjegyet természetes és jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek vásárolhatják meg és ruházhatják át egymás között. Devizakülföldiek a Diszkont Kincstárjegyet a hatályos devizajogszabályok és a Kibocsátó esetleges korlátozásai figyelembe vételével vásárolhatják meg és ruházhatják át.

forrás: allampapir.hu

Ismered az állampapír befektetéseket?
Állampapír piaci ismeretek kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: