Hírek

A legjobb kutyák horgászathoz

A legjobb kutyák horgászathoz
2020.03.16. 11:21
Ha egy kutya gazdája horgász, akkor szinte borítékolható, hogy a kutya megismeri a vizes élet kihívásait, és nem fogja szárazon megúszni a kalandokat. Sajnos nem minden kutya viseli ezt jól, ezért ha a horgász szeretné magával vinni a kedvencet, akkor érdemes olyat választani, ami kimondottan élvezi a vizet. 

Most megtudhatod, milyen a jó építőjáték!

Most megtudhatod, milyen a jó építőjáték!
2020.03.16. 10:59
A játék elengedhetetlen a gyermek érzelmi és értelmi fejlődéséhez. Az építőjáték a játékpszichológián belül kitüntetett helyet foglal el, mivel ez az a játék típus, amely felnőtt korig elkísér minket. Az építés irányulhat eszközkészítésre, megjelenhet szerepjáték részeként vagy egyszerűen csak az alkotás öröméért.

Hol viseljük az eljegyzési gyűrűt?

Hol viseljük az eljegyzési gyűrűt?
2020.03.16. 10:24
Melyik kislány ne álmodozna arról, hogy egy szép napon megérkezik a nagy szerelem, és megkéri a kezét egy szikrázó gyémántgyűrűvel? Igen ám, de vajon melyik ujjra érkezik ez a mesés ékszer, és mi lesz a sorsa a továbbiakban?

Az üres fenyegetések káros hatásai

Az üres fenyegetések káros hatásai
2020.03.16. 10:21
Amikor a gyermek viselkedése eléri a tűréshatárt, sok szülő idegességében olyan felelőtlen ígéreteket tesz, amelyeket azonban sokszor nem tart be. Ezek az üres fenyegetések azonban sajnos nagyon rossz hatással vannak a szülő és gyermek kapcsolatára.

Gyógynövények, amelyek nem hiányozhatnak a házi patikádból

Gyógynövények, amelyek nem hiányozhatnak a házi patikádból
2020.03.16. 10:12
A téli időszakban a tévéből és a plakátokról hatalmas mennyiségben zúdulnak ránk a megfázásra, valamint az immunrendszer erősítésére szolgáló készítményeket népszerűsítő reklámok. Pedig ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, vagy hamarabb múljanak a tüneteink, nem feltétlenül kell a gyógyszertárba rohannunk, elegendő beszereznünk otthonra néhány olyan fűszernövényt, amelyeket már elődeink is előszeretettel használtak a betegségek megelőzésére és gyógyítására.

Díszítsd otthonod legendás rally autómodellekkel

Díszítsd otthonod legendás rally autómodellekkel
2020.03.16. 10:04
A rally az egyik legtöbb kihívást tartogató motorsport, hiszen változatosak a terepviszonyok, és akár extrém időjárási körülmények között is szükséges versenyezni. Az 1970-es években hatalmas fejlődésen ment keresztül a szakma az új fejlesztésű karosszériáknak és motoroknak köszönhetően. Következzen 2 olyan legendás jármű, amely már rally autómodellek formájában is elérhető!

Legyen rend a műhelyben!

Legyen rend a műhelyben!
2020.03.16. 09:56
Jön a tavasz, itt a takarítás ideje! Már nem kell hosszabb ideig a garázsban állni, ha szeretnénk odabent pakolni egy kicsit. Nincs fullasztóan meleg, de már jeges hideg sem. Keresve sem lehet jobb alkalmat találni arra, hogy átnézzük a szerszámokat, és egy kicsit rendbe rakjuk a szeretett autónk barlangját. A tisztaság nem csak a csajos konyha és fürdőszoba sajátja. Nézzük, hogyan lehet egy műhely is csábító!

Csomagfeladás Spanyolországba egyszerűen 

Csomagfeladás Spanyolországba egyszerűen 
2020.03.16. 09:52
A hosszas postai sorban állás már a múlté - ma már pillanatok alatt feladhatunk csomagot Spanyolországba is! Több futárszolgálat is szállít a mediterrán országba: nézzük, miért jó választás igénybe venni a szolgáltatásukat! 

Redőny szerelése házilag: ez sem lehetetlen!

Redőny szerelése házilag: ez sem lehetetlen!
2020.03.16. 09:45
Egyre hosszabbak a nappalok. Hamarosan az időjárás is kegyesebbre fordul, eljött a pillanat, mikor érdemes végiggondolni, vajon a lakásunk árnyékolási megoldásai megfelelőek-e. Ha pedig úgy látjuk, van még mit tenni ezen a téren, akár otthon is megpróbálkozhatunk a barkácsolással. A redőny szerelése házilag ugyanis nem boszorkányság. 

A küzdősportok nélkülözhetetlen eleme: a boxkesztyű

A küzdősportok nélkülözhetetlen eleme: a boxkesztyű
2020.03.16. 09:35
A küzdősportok és különböző harcművészeti ágak hatalmas népszerűségnek örvendenek napjainkban. A mozgásanyag mögött álló szellemiség nagyban motiválja és magával ragadja a sportot választókat. A küzdősport nem csak a test, de a szellem küzdelme egyaránt. Egy-egy mérkőzés alkalmával nem csak az ember fizikai állóképessége és ereje a döntő, hanem az is, hogy mennyire tud az adott szituációra koncentrálni, mennyire fókuszált és mennyire ura a saját testét. Csak ezen tényezők tudatában képes felülkerekedni ellenfelén és legyőzni nem csak őt, hanem önnön magát. A box is ezen sportágak közé tartozik.

Költözés Szentendrére

Költözés Szentendrére
2020.03.16. 09:21
Nagyon vonzónak tűnik a vidéki friss levegő a budapesti szmoghoz szokott embernek. Vélhetően ezért döntenek egyre többen amellett, hogy elhagyják a fővárost, és szerencsét próbálnak a vidéki élettel. Azonban a többség nem akar teljesen hátat fordítani a városi létnek és tanyára költözni. Valószínűleg ez az oka annak, hogy a leendő lakóhelynek egy olyan vidéki várost választanak, amely közel van Budapesthez. Ebből a szempontból Szentendre tökéletes választás lehet.

Kisokos a Revolut kártyáról és használatáról 

Kisokos a Revolut kártyáról és használatáról 
2020.03.16. 09:14
Manapság fontos, hogy külföldön is egyszerűen és gyorsan fizethessünk, ennek pedig a Revolut kártya is eleget tesz. Nézzük, mi is pontosan a Revolut kártya, és milyen előnyei vannak!

Koronavírus - 30 milliárd fontos gazdaságösztönző csomagot jelentett be a brit pénzügyminiszter

Koronavírus - 30 milliárd fontos gazdaságösztönző csomagot jelentett be a brit pénzügyminiszter
2020.03.11. 17:42
Több mint 30 milliárd fontos (csaknem 12 ezer milliárd forintos) gazdaságösztönző csomagot jelentett be szerdán Rishi Sunak brit pénzügyminiszter az új típusú koronavírus okozta járvány negatív gazdasági hatásainak enyhítésére. Alig néhány órával korábban a brit jegybank ugyanezzel a céllal meredek kamatcsökkentést hajtott végre.

Felmondási idő és a felmondás szabályai 2020-ban

Felmondási idő és a felmondás szabályai 2020-ban
2020.03.07. 07:23
Hogyan szabályozza a Munka Törvénykönyve a felmondási időt 2020-ban? Mikortól indul és meddig tart a felmondási idő? Miben különbözözik a felmondási idő akkor, ha a munkáltató mond fel, vagy abban az esetben ha a munkavállaló mond fel vagy ha közös megegyezéssel történik a felmondás? Felmondás próbaidő alatt, vagy éppen táppénz alatt hogyan történik? A felmondási idővel kapcsolatos tudnivalók, információk most összegyűjtve olvasható cikkünkben, a Munka Törvénykönyve hatályos törvény alapján.

Kinek jár a családi adókedvezmény 2020-ban és ki érvényesítheti azt?

Kinek jár a családi adókedvezmény 2020-ban és ki érvényesítheti azt?
2020.03.07. 07:09
Kinek jár a családi adókedvezmény, ki érvényesítheti azt? Családi adókedvezmény élettársak esetén. Mi a helyzet élettársak esetén ha nem közös gyermeket nevelnek? Családi adókedvezmény megosztása házastársak között. Hogyan függ és mennyi a családi adókedvezmény 1 gyerek, 2 gyerek vagy 3 vagy több gyermek esetén? Családi adókedvezmény év közbeni igénybevétele adóelőleg-nyilatkozattal vagy év végén egy összegben a személyi jövedelemadó (szja) bevallásban.

Zsebpénz: áldás vagy átok?

Zsebpénz: áldás vagy átok?
2020.03.01. 12:42
Sem írott, sem pedig íratlan szabály nincs arra, mikor és hogyan kell elkezdeni a gyerekek gazdasági okítását. A közös sütés-főzés vagy barkácsolás mellett a gazdasági ismeretek átadása mindannyiszor kimarad. A felnőtté válás éveiben sokan magukra vannak utalva, noha a pénzzel nem bánik bárki ösztönösen jól.

A világ 10 legjobban fizetett labdarúgója

A világ 10 legjobban fizetett labdarúgója
2020.03.01. 10:37
A világon a leginkább követett sportág, a futball, és kijelenthető, hogy a legjobban fizetett sportolók, a focisták. A futballbajnokságot, átlagosan 250 millióan nézik, talán nem véletlen, hogy a focisták fizetése, bevétele ilyen magas.

Kik kaphatnak szolgálati útlevelet?

Kik kaphatnak szolgálati útlevelet?
2020.02.29. 17:35
Szolgálati útlevél hiányában egyes országokban hátrányos helyzetbe kerülhetnek azok az állampolgárok, akik magánútlevéllel mennek hivatalos útra, illetve tartózkodnak tartós külszolgálaton, ugyanis nincs olyan útlevelük, amely az utazás hivatalos jellegét önmagában tanúsítaná. A szolgálati útlevéllel ezek a hátrányok kiküszöbölhetők, illetőleg az államok közötti korlátozott vízummentességi megállapodások az ilyen úti okmány birtokosának vízummentes utazást és külön engedély nélküli tartózkodást tesznek lehetővé.

Kik kaphatnak külügyi szolgálati útlevelet?

Kik kaphatnak külügyi szolgálati útlevelet?
2020.02.28. 18:32
Külügyi szolgálati útlevélre jogosult az a személy, aki:

A vezetői engedély kiadása

A vezetői engedély kiadása
2020.02.27. 18:40
Az első vezetői engedély - más néven jogosítvány - kiadására, az új kategória és kombinált kategória bejegyzésére, valamint a vezetői engedély cseréjére irányuló kérelmet a közlekedési igazgatási hatóságnál személyesen lehet benyújtani.
Kategóriák
Legnépszerűbb
Legújabb