Hírek

Mennyit kell fizetni havonta 2021-ben, hogy legyen valakinek TB-je?

Mennyit kell fizetni havonta 2021-ben, hogy legyen valakinek TB-je?
2020.11.27. 12:14
Ha valaki nem dolgozik, nincs fizetése és ezáltal nincsen megfizetve utána a munkavállalók utáni TB járulék, és egyéb jogcímen sincsen EÜ biztosítása, akkor egy havi rendszerességű un. EÜ szolgáltatási járulék megfizetésével tudja 2021-ben is igénybe venni a hazai egészségügyi szolgáltatásokat.

Amikor a fürdőszobád a szalonod

Amikor a fürdőszobád a szalonod
2020.11.25. 09:05
Fodrászhoz járni mindenki szeret. Amikor megbeszéled az időpontot, onnantól kezdve indul a visszaszámlálás. Várod a napot és az órát, amikor belépsz, és a mester a hajadhoz ér. Tudod, hogy jó kezekben vagy, tudod, hogy a következő órák csak rólad szólnak, te vagy a középpontban. Valaki azért dolgozik, hogy te csodálatos lehess. Igen. Ez történik, amikor fodrászhoz mész.

Mit kell tudni az óvszer megfelelő használatáról?

Mit kell tudni az óvszer megfelelő használatáról?
2020.11.24. 20:10
Az óvszerek átlagosan 98 százalékos biztonságot garantálnak a nem kívánt terhesség, illetve a nemi betegségek elkerülésében, ám ez csak akkor igaz, ha megfelelően használják azokat szeretkezés közben. Részletesen elmagyarázzuk, mire kell figyelni!

Nyugdíj postai kifizetése 2021 - nyugdíj postai kifizetési naptár 2021

Nyugdíj postai kifizetése 2021 - nyugdíj postai kifizetési naptár 2021
2020.11.24. 10:29
Ha valakinek a nyugdíjat postai úton kézbesítik, akkor a nyugdíjas az ún. postai kifizetési 2021 naptárban – amelyet a Magyar Posta Zrt. a tárgyévet (2021) megelőzően juttat el az érintetteknek – meghatározott napon kap kézhez.

Amit az osztrák autópályákról és matricáról tudni kell

Amit az osztrák autópályákról és matricáról tudni kell
2020.11.24. 10:10
Érdemes tudni, hogy az osztrák autópályák és gyorsforgalmi utak díjkötelesek, azaz matricát kell vásárolnunk, ha használni szeretnénk azokat. Az osztrák matrica fajták a gépjármű típusától és az érvényesség időtartamától függnek. Az autópálya-matrica felragasztós és elektronikus formában is megvásárolható.

Austria motorway vignette, sticker price in 2021

Austria motorway vignette, sticker price in 2021
2020.11.23. 13:14
How much is the motorway sticker, vignette for cars cost in Austria in 2021? Vignette prices for 2021 Austria.

Biztosan posztolunk? 

Biztosan posztolunk? 
2020.11.23. 10:05
A közösségi média felületein a legtöbb szülő boldogan és büszkén posztol a gyerekeiről. A megosztott történetek, fotók és videók jó munkát végeznek az elszigetelődés ellen, hiszen a gyerek és a vele kapcsolatos történetek remek beszédtémát adnak, és megannyi érzelmet generálnak akár virtuálisan is. Főleg virtuálisan! Ez a legegyszerűbb módja a kapcsolattartásnak rokonnal, baráttal. Sőt, megosztani a gyereknevelés tapasztalatait, dicsekedni saját szülői szerepünkről, vagy tanácsot kérni gyereknevelés témában már önmagában is nagy érdeklődést vált ki. Van tehát a posztolásban sok dolog, ami csábító.

Hogyan készíts oldalt saját webtanfolyamhoz?

Hogyan készíts oldalt saját webtanfolyamhoz?
2020.11.23. 10:00
Az utóbbi években az online tanfolyamok értékesítése folyamatosan növekedett. A járványügyi helyzet azonban még jobban felértékelte ezt az oktatási formát, mivel a hagyományos oktatás a karantén alatt nem volt lehetséges. Ebben a cikkben azt mutatjuk meg, mi kell egy saját online tanfolyami oldal elkészítéséhez, és hogyan lehet hatékonyan megvalósítani.

Ünnepi hangolódás lakberendezési kellékekkel

Ünnepi hangolódás lakberendezési kellékekkel
2020.11.16. 12:36
A karácsonyi ünnepet meghatározó szertartások és szokások sokfélék lehetnek. Van, ahol csak a naptár szerinti pár nap telik ünnepi hangulatban, ám egyre több otthonban már november közepén elkezdődik a hangolódás az adventi időszakra.

Mire van szüksége egy cukrásznak?

Mire van szüksége egy cukrásznak?
2020.11.16. 12:31
Biztosan neked is van egy aranykezű cukrász ismerősöd, aki mindig a legkülönlegesebb édességekkel bűvöl el. Bizonyára neki nem könnyű úgy ajándékot venni, hogy fülig érjen a szája. Miért nem próbálkozol valami olyasmivel, amire biztosan szüksége van? A következő pár sorban olyan speciális cukrász kellékekről lesz szó, amelyeknek minden tortaművész örülne.

Az átmeneti hajhullás nem tart örökké

Az átmeneti hajhullás nem tart örökké
2020.11.16. 12:27
Az átmeneti hajhullás egy visszafordítható folyamat, ugyanis ekkor a szőrtüsző és a sejtek nem pusztulnak el, csupán egy időre nem osztódnak tovább. Ennek következményeképp pedig átmeneti hajhullás alakul ki, ami a kiváltó okok elmúlásával megszűnik.

Ma egy hír, holnap még több!

Ma egy hír, holnap még több!
2020.11.16. 11:50
Kedvedre lenne, ha találnál egy olyan weboldalt, ahol folyamatosan frissülő hírek között válogathatnál? Jó lenne ebben a “hírtengerben”, egy olyan fix pont, ahol érdeklődési körödnek megfelelően megtalálsz sok érdekességet? Gondoltál már arra, hogy miként tudnál a leginkább érdeklődést felkeltő tudnivalók után olvasni? Mindezt úgy, hogy a lehető legfrissebbek jussanak el hozzád? Talán az sem lenne utolsó szempont, hogy mindez még érdekfeszítő is legyen számodra? Nem beszélve arról, hogy abban a közegben, ahol megfordulsz, Te legyél a legtájékozottabb?

Ezt kell tudni a légpárnás borítékról!

Ezt kell tudni a légpárnás borítékról!
2020.11.16. 11:47
Bizonyos csomagolástechnikai termékek mindig jól jönnek, ezért nagy mennyiségben érdemes belőlük vásárolni. Ilyen a légpárnás boríték is, ami számos esetben jól alkalmazható. Cikkünkben összeszedtük, milyen célokra használható, és milyen termékjellemzőkkel bír. Érdemes továbbolvasni!

Nem csak játékkal lehet meglepni a gyerekeket!

Nem csak játékkal lehet meglepni a gyerekeket!
2020.11.16. 11:42
Az ünnepek és a születésnapok közeledte komoly fejtörést okozhat a családokban az ajándékozást illetően. Nem egyszerű eldönteni, hogy mivel lehet tartós örömet szerezni a kicsiknek. A játék persze kézenfekvő ötlet, azonban minden bizonnyal tömve van már vele a gyerekszoba, ráadásul könnyen mellélőhetünk vele. Célszerű inkább különleges, személyre szóló ajándékot keresni. Kitűnő ötlet lehet egyedi tervezésű ajándéktárgyakban gondolkodni!

Tölts el egy napot a múltban! Tippek egy képzeletbeli időutazáshoz

Tölts el egy napot a múltban! Tippek egy képzeletbeli időutazáshoz
2020.11.16. 11:37
Azok a gondtalan, fiatal évek! Amikor felfedezzük a világot, lázadhatunk a felnőttek ellen, és nem kell a holnapra gondolnunk, hiszen csak a mának élünk! Neked is hiányzik néha, igaz? Ha már elmúltál 40 éves, akkor bizonyára a te fiatalkorod is már csak távoli emlék, ahova jó lenne néha, egy kis időre visszatérni. Ha pedig van egy olyan szabadnapod, amire nem terveztél semmi programot, akkor ütemezz be egy kis képzeletbeli időutazást, és éld át újra az akkori hangulatot!

Elmaradhatatlan segítők: tetőfedő bádogok

Elmaradhatatlan segítők: tetőfedő bádogok
2020.11.16. 11:33
Ma már nem csak, sőt, nem is elsősorban az ereszcsatorna készül bádogból. Rengeteg fontos, apró kiegészítő is ebből az anyagból van. Ezek mindegyike kulcsszerepet játszik a fedél élettartamának meghosszabbításában - mégis, a tervezésnél sokan egyszerűen elfelejtenek számolni ezekkel. Mutatjuk, mi a helyzet!

Az utazás szabadsága 

Az utazás szabadsága 
2020.11.16. 11:21
Ha úgy érezted, be voltál zárva a karantén ideje alatt, akkor itt az ideje, hogy bepótold a kimaradt dolgokat, s néhány felejthetetlen utazásra indulj. Természetesen még mindig fontos a higiéniai szabályok betartása, de szerencsére már kicsit lazultak a kötelékek, így újra világot láthatunk. A következő cikkben néhány különleges szálláshelyről és lehetséges úti célról olvashatsz bővebben. 

A magyar minimálbér legyen a legmagasabb a visegrádi országokon belül!

A magyar minimálbér legyen a legmagasabb a visegrádi országokon belül!
2020.11.13. 11:39
Komjáthi Imre úgy fogalmazott: az Európai Bizottság ezügyben kiadott iránymutatása alapján úgy tűnik, a testület szakított azzal a neoliberális hozzáállással, hogy majd a piac szabályozza önmagát.

Modern és absztrakt képek otthonra: megéri?

Modern és absztrakt képek otthonra: megéri?
2020.11.12. 16:27
Igényes tereket alakítanál ki otthonodban, melyek saját ízlésedet tükrözik? A lakberendezés lényege gyakran éppen a részletekben rejlik, melyekre kiemelt figyelmet érdemes fordítani. A bútorok megválasztásának éppen úgy fontos szerep jut, mint a dekorációs elemeknek. Érdemes hangsúlyt helyezni az olyan nagy felületekre is, mint a falak. Esetükben minden korábbinál többféle kép közül válogathatunk.

Mennyit kell fizetni egy tévéért?

Mennyit kell fizetni egy tévéért?
2020.11.11. 13:09
Ha új tévét vásárolnunk, alapos döntést kell hoznunk, hiszen a készülékek árai több százezerre, sőt, extrém esetben milliós nagyságrendre is rúghatnak. Megvizsgáltuk, mennyibe kerülnek a különböző készülékek, milyen ársávokkal kell számolnunk különböző igények esetén, illetve milyen készülékek jelentik a legjobb ár-érték arányt.
Kategóriák
Legnépszerűbb
Legújabb