Babaszületés időpontja kalkulátor

Mikor fog megszületni a kisbabám?

Mikor születik meg a gyermekem? Ezzel a kalkulátorral a kismama ki tudja számítani gyermeke várható születési időpontját. Extraként még azt is megmutatjuk, hogy milyen nap lesz akkor és várhatóan milyen lesz a picur csillagjegye, horoszkópja.

A kalkulátor az orvostudomány által legelfogadottabb módszertan alapján számol, mely szerint egy terhesség 266 napig tart a fogamzástól a szülésig. A fogamzás legvalószínűbb ideje a peteérés körül van, mely egyátlagos 28 napos ciklus esetében ez a ciklus 14. napján következik be. Viszont mivel pontos információnk általában nem a fogantatásról, hanem a menstruációs időszakról van, így a számítás kiindulópontjaként az utolsó menstruáció kezdőnapját tekintjük. A terhesség hossza így általában az utolsó menstuációs ciklustól számított 280 nap vagy 40 hét.
Értékesítés és visszavásárlás: A Babakötvény a gyermek 18. életévének betöltése napjáig bármikor megvásárolható, és a befizetett összegnek megfelelő mennyiségű Babakötvényt azonnal jóváírják a Start-értékpapírszámlán. Kizárólag a gyermek születési időpontja alapján irányadó sorozatú Babakötvényt lehet megvásárolni.

A 18. életév betöltése után, a futamidő lejártáig, a jóváírásra kerülő kamatokból szintén megvásárolható az adott sorozatú Babakötvény. A kötvény értékesítése névérték + felhalmozott kamaton történik, tehát a befektető által a vásárláskor megelőlegezett kamatot a Kibocsátó a következő kamatfizetéskor írja jóvá a Start-értékpapírszámlán. A Kibocsátó a Babakötvényt a törvényben meghatározott esetekben vásárolja vissza névérték + felhalmozott kamaton a Magyar Államkincstár útján, így például a gyermek 18. életévének betöltése után, a futamidő lejárata előtt bármikor.

A babakötvény vásárlói: Az adott év február 1. és a következő év január 31. között született gyermek javára*** az adott évben kibocsátott Babakötvény-sorozatot lehet megvásárolni a gyermek 18. születésnapjáig, illetőleg a Babakötvényen elért kamatok a Start-értékpapírszámla fennállása alatt szintén az adott sorozat lejártáig ugyanazon Babakötvény-sorozatba fektethetők.

Babakötvényt bármely természetes személy vásárolhat a Magyar Államkincstárnál Start-értékpapírszámlával rendelkező gyermek javára.

A Babakötvény megvásárolható: A Magyar Államkincstár Állampénztári Irodáiban és Kirendeltségein, valamint a Webkincstáron keresztül.

(forrás: Állampapír.hu)

Minden család számára a gyermekek biztonsága és jóléte a legfontosabb, hogy olyan útravalóval indítsuk őket az önálló élet felé, amely megalapozza a boldogulásukat. Aki nem tervez hosszú távra, annak komoly anyagi problémát okozhat egy-egy előre látható fontos esemény is.

A Gyermekjövő Program a család életének legfontosabb állomásaira kínál egyedülálló megtakarítási és biztosítási megoldásokat, és támaszt nyújt váratlan események bekövetkeztekor is.

Forduljon hozzánk bizalommal, szakértőink segítenek Önnek a gyermekkel kapcsolatos pénzügyek (pl. taníttatás költségei) megtervezésében. A tanácsadás díjmentes.

Mikor fog megszületni a kisbabám?
Babaszületés időpontja kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: