Cipőméretet átszámító kalkulátor EU, USA, UK, Japán számozás

Cipőméret átváltó kalkulátor, cipő számozás átváltása

Cipőméret átváltása kalkulátor segítséggel. Cipőt vásárolsz? Esetleg a külföldi internetes cipőboltokat böngészed, de nem tudod melyik a Te méreted a nemzetközi zűrzavarban? Kalkulátorunk most segít Neked ebben!

Ha alaposan belegondolunk, a cipőgyártás egy hatalmas iparág világszerte. Ha csak arra gondolunk, hogy a világ 7 milliárd lakosa évente 1 pár cipőt vásárol, máris rádöbbenünk, hogy ez (is) egy óriási biznisz a világon. Így a cipőgyártást is sztenderdizálni kellett ahhoz, hogy ezt a hatalmas mennyiségű cipőt gazdaságosan le lehessen gyártani. Ahhoz pedig tömegtermelés kell, a tömegtermeléshez pedig szabványok.

A cipők méretezését így számokhoz kötötték (még ha eltérően is a világban) és a számok mindenhol a cipő (vagyis a lábfejünk) hosszúságához kapcsolódik. Azaz ha betérünk egy cipőboltba, ott jellemzően egy (egyetlen egy) számmal jelzik a cipő méretét, és ez a szám a hosszúságot méri, míg a cipő szélességét a gyártók egy standard szintre állítják be.

A cipők számozására a világ különböző pontjain különböző számozások terjedtek el. Több országban külön számozást használnak például a gyermekek, a hölgyek és az urak cipőméretének meghatározásához.

Szeretjük a szép cipőket, vásárolunk is belőle szép számmal! Piaci becslések szerint éves szinten 20 milliárd pár cipőt gyártanak világszerte, ami a kb. 7 milliárdos világ-populációval számítva (kerekítve) minden bolygólakóra kb. 3 pár (új) cipő jut (ebben a csecsemők, és pl. az afrikai mezítlábas benszülöttek is benne vannak)... Mindeközben becslések szerint évente 300 millió pár cipő kerül a szemetes kukákba világszerte.

És ez nagyon-nagyon megterheli a bolygónkat! A cipő gyártása során számos vegyianyag (pl. ragasztó) kerül felhasználásra. A legtöbb cipő tartalmaz 'etilén-vinil-acetát'-ot, melynek lebomlási ideje akár 1000 év is lehet!!!

Cipőméret átváltó kalkulátor, cipő számozás átváltása
Cipőméretet átszámító kalkulátor EU, USA, UK, Japán számozás
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: