Hány pötty kerül a kérdőjel helyére?

Dominós könnyű feladvány

A dominók bizonyos logika szerint követik egymást. A feladatod az, hogy megfejtsd a logikát és annak ismeretében kitaláld, hogy milyen szám (hány pötty) hiányzik az utolsó dominó alsó szekciójában a kérdőjel helyén. A pöttyök számát írd be a kék mezőbe, és a SzámoldKi gomb megnyomásával ellenőrizni tudod, hogy helyes megoldást adtál-e. Jó gondolkodást! (nehézségi szint: 2/5)

Szuper okosnak tartod magad? Vagy úgy érzed, hogy még sokat kellene tanulnod? Esetleg a két véglet között helyezkedsz el valahol?

Szeretnéd megtudni, hogy a közel 10 millió magyar ember átlagához képest milyen aggyal rendelkezel? Kalkulátorunk most erre adja meg a választ! Ha a magyar átlagot 100%-nak tekintjük, akkor a Te agyi kapacitásod mekkora?

Megtudhatod perceken belül, IDE kattintva.

Mi volt előbb a tyúk, vagy a tojás? Erre sajnos nem tudunk most választ adni, de álljon itt egy könnyű matek feladat, ami mégis sok emberen kifoghat. Rajtad ugye nem?

Feladványunkat a tyúkos képre kattintva tudud elindítani. 

Mennyire vagy jó matekból? Ez nem egy nehéz feladat, de figyelj, mert - bár nagyon könnyűnek tűnik - mégis van benne két csavar is! Semmi turpisságra nem kell gondolni, csak a matematika alapjait kell ismerni a helyes megoldáshoz.

Sikerült megoldanod?

Ide kattintva ellenőrizheted a megoldásod helyességét. 

Dominós könnyű feladvány
Hány pötty kerül a kérdőjel helyére?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: