Gyógynövények – milyen bajra melyik való?

Gyógynövény kalkulátor - gyógytea kalkulátor

Cukorbetegség, magas vérnyomás, fejfájás vagy zsíros haj? Mindenre van természetes megoldás! A gyógynövényekkel való gyógyászat eredményei évezredeken keresztül bizonyított megfigyeléseken alapulnak, és általuk az egész szervezetet megmozgató és befolyásoló hatásokról beszélhetünk. Számos betegség gyógyítására találunk megoldást a természetben, csak tudnunk kell, mi mire való. Gyógynövény kalkulátorunk segít az eligazodásban. (az információk forrása: gyorgytea.hu)

A gyógynövények használata is gondos odafigyelést, tervezést igényel. A gyógynövény-készítmények általában növényekből, fá(k)ból vagy gombá(k)ból készülnek. De az a tény, hogy a "természet adta" nekünk ezeket a gyógyhatású készítményeket, az nem jelenti azt, hogy nem kell gondosan eljárnunk azok használatakor.

Sőt! Nagyon is oda kell figyelnünk!

A gyógynövény-készítmények - a gyógyszeripari gyógyszerekhez hasonlóan - hatással vannak szervezetünk működésére, így helytelen vagy felelőtlen használat esetén akár mérgezők is lehetnek. Ezért ugyanolyan gonddal és odafigyeléssel kell használni őket, mint a gyógyszeripari gyógyszereket.

Így ha orvossal konzultálunk a betegségünkkel kapcsolatban, feltétlenül tájékoztassuk őt arról, hogy milyen egyéb gyógynövény készítményt használunk, vagy szeretnénk használni a gyógyulásunkhoz.

Oldalunk partnere az Egészségbázis weboldal.

Ha gyógynövényt használ, vagy tervez használni gyógyulása érdekében mindig legyen figyelemmel az alábbi 3 fő szabályra:

1. A gyógynövények más gyógyszerekkel együtt használva problémát okozhatnak! A gyógynövények gyengíthetik, vagy akár felerősíthetik a gyógyszerek hatását, valamint mellékhatások kialakulásához is vezethet a kettő kombinálása.

2. A gyógynövények bizonyos esetekben mellékhatásokkal is járhatnak!

3. Ahogyan azt a gyógyszertári gyógyszereknél már megtanulhattuk: a gyógynövényeket és az azokból készült készítményeket is gondosan zárjuk el a gyermekek elől!

Rovatunk szakmai partnere a Jó egészséget! weboldal.

A Bükki Füvészmester és Népgyógyászati Egyesület 2004 augusztusában alakult Bükkszentkereszten azért, hogy megőrizze a népi gyógyászat hagyományait különös tekintettel a gyógynövények felhasználására. Fontosnak tartjuk az ezzel összefüggő ismeretterjesztő tevékenységet, valamint a szlovák népgyógyászati hagyományok őrzését is. Utóbbinak oka, hogy Bükkszentkereszten ma is jelentős számban élnek a szlovák kisebbséghez tartozó emberek.

Sajnos, mára ez a tudás jórészt elveszett. Ma Magyarországon már csak 20-25 olyan tudója van a gyógynövényeknek, aki őseitől szellemi örökségül kapta tudományát. Ilyen füvesember az egyesület alapítója, Szabó György, Gyuri bácsi, aki nagyanyjától tanulta a füvek ismeretét és szeretetét, és aki egészsége érdekében ma is minden nap használja a gyógynövényeket.

A gyógynövények megvásárolhatók on-line (házhozszállítással is) az Egyesület által üzemeltetett webáruházban.

Gyógynövény kalkulátor - gyógytea kalkulátor
Gyógynövények – milyen bajra melyik való?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: