Hány ember élt eddig a Földön? - kalkulátor

Hányadik emberként születtem a Földre?

Viszonylag pontosan tudjuk, hogy most éppen hány ember él a Földön. Da vajon amióta világ a világ, illetve ember az ember, hányan születtünk a Földre eddig összesen?? És azon belül, Te hányadik emberként születtél erre a világra? Számold ki!

«How Many People Have Ever Lived on Earth?» azaz «Hány ember élt valaha a Földön?» hangzik az amerikai Népességügyi Hivatalhoz (http://www.prb.org) egyik leggyakrabban feltett kérdés.

Rendkívül nehéz megbecsülni ezt az adatot úgy, hogy az emberi faj történetének 99%-áról nem állnak rendelkezésre demográfiai információk. Mégis, a nagy érdeklődésre való tekintettel, a Hivatal munkatársai kiszámoltak és publikáltak egy durva becslést.

Ez alapján 2011 közepéig - amikor épp 6,987 milliárd ember élt a Földön - a tudósok becslése szerint összesen 107 602 707 791 ember született meg!

Furcsa belegondolni, hogy az akkor, 2011-ben épp élő emberek kitették a valaha élt emberek mintegy 6,5%-át.

Forrás: http://www.prb.org/Publications/Articles/2002/HowManyPeopleHaveEverLivedonEarth.aspx

A folyamatosan növekvő világ lakosságát ha élőben szeretnéd látni, akkor ehhez is találsz nálunk egy kalkulátort! Kattints a linkre, és figyelj döbbenten!

https://szamoldki.hu/hu/kalkulator/mekkora-a-vilag-lakossaga

Szeretnéd látni életed élesben ketyegő óráját? A SzámoldKi.hu elkészítette számodra azt az élő órát, mely másodperc bontásban megmutatja, hogy a statisztikai adatok alapján mennyi van még hátra az életedből.

Az órát azért is érdemes megnézned, mert szembesít azzal, hogy az idő ellened dolgozik. Ne tétlenkedj! Cselekedj! Valósítsd meg álmaidat!

Életed órája ide kattintva indítható el.

Hányadik emberként születtem a Földre?
Hány ember élt eddig a Földön? - kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: