Hetero-, bi- vagy homoszexuális vagyok-e?

Szexuális irányultság kalkulátor - Kinsey skála

Alfred Kinsey biológus, akinek az emberi szexualitással foglalkozó kutatásai radikálisan átalakították a nyugati világ szexualitásról való gondolkodását, úgy vélte, hogy az emberek nem sorolhatók be egyszerűen a hetero-, a bi-, illetve a homoszexuális kategóriákba. Ezért létrehozott egy nullától hatig terjedő skálát, amelyen a nulla a teljesen heteroszexuális, a hat pedig a teljesen homoszexuális. Ön hová esik a skálán? Most megtudhatja! Válaszoljon az állításokra az „IGAZ” vagy a „HAMIS” válasz megjelölésével.

A SzámoldKi.hu elkészítette Magyarország első - tényleg valós matematikai alapokon nyugvó - férfiasság méret kalkulátorát, melyből megtudhatod, hogy ténylegesen mekkora szerszámmal rendelkezel (vagy a párod).
A fiatal felnőttek csaknem fele nem tartja magát teljesen heteroszexuálisnak Nagy-Britanniában: a YouGov vezető közvélemény-kutató intézet felmérése szerint a 18 és 24 év közöttiek 49 százaléka gondolja úgy, hogy más kategóriába esik a Kinsey-féle skálán, és csak 46 százaléka tartja magát egyértelműen heteroszexuálisnak.

A 18-24 év közötti korosztály körében 46 százalék jelölte meg a nullát, hat százalék a hatost, 43 százalék a kettő között helyezte el magát.

A fiataloknál mért megoszlás élesen ellentmond a brit társadalom egészében jelzett arányokkal, amelyek szerint a lakosság 72 százaléka teljesen heteroszexuális, és csak 23 százalék esik máshová a Kinsey-féle skálán. A 23 százalékból négyet tesznek ki a homoszexuálisok.

A YouGov 1632 brit felnőtt megkérdezésével készítette felmérését. Abban többségében minden generáció egyetértett, hogy a szexualitás nincs kőbe vésve. Szakértők szerint ez talán azzal magyarázható, hogy egyre több közszereplő beszél nyíltan szexuális irányultságáról, de az is lehet, hogy ez a vélemény egyfajta általános kulturális változás jele.

A heteroszexuálisok 60 százaléka és a homoszexuálisok 73 százaléka véli úgy, hogy a szexualitás sokrétűbb az általuk képviselt két kategóriánál. A heteroszexuálisok 27 százaléka szerint viszont nincs átmenet, az ember vagy saját neméhez vonzódik vagy az ellenkezőhöz.

forrás: ProfitLine.hu

A Heteroszexuális-Homoszexuális Skálát, ismertebb nevén Kinsey-féle skálát 1948-ban fejlesztette ki Alfred Kinsey biológus és két társa: Wardell Pomeroy és Clyde Martin.

Alfred Kinsey és csapata, akiknek az emberi szexualitással foglalkozó kutatásai radikálisan átalakították a nyugati világ szexualitásról való gondolkodását, úgy vélték, hogy az emberek nem sorolhatók be egyszerűen a hetero-, a bi-, illetve a homoszexuális kategóriákba. Ezért létrehozztak egy nullától hatig terjedő skálát, amelyen a nulla érték a teljesen heteroszexuális, a hatos érték pedig a teljesen homoszexuális (lásd fenti ábra - forrás: kinseyinstitute.org).

Kinsey és csapata emberek sokaságát interjúztatta le, és bár azt tapasztalták, hogy a többség alapvetően tisztán heteroszexuális, és csak nékány százalék aki tisztán homoszexuális, viszont a két "szélsőérték" között nagyon sokan vannak, akik mindkét oldalhoz tartoznak bizonyos mértékben.

Tesztünk ezt az interjút igyekszik helyettesíteni. Ha nem elégedett a teszt eredményével, akkor gondoljon arra: "biztosan a teszt a hibás".

Milyen vagyok az ágyban? Milyen a szexuális életem? Milyen típusú partner illik hozzám? stb. kérdésekre kaphatod meg a választ szex-kalkulátoraink segítségével.
Szexuális irányultság kalkulátor - Kinsey skála
Hetero-, bi- vagy homoszexuális vagyok-e?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: