Utazás tervező kalkulátor

Hová utazzak legközelebb?

Kiruccanna egy kicsit? Szeretne kizökkenni a mindennapi fáradalmakból és elutazni néhány napra valahová? Kalkulátorunk segít Önnek kiválasztani azt az úti célt, ami leginkább illik most Önhöz. Válaszoljon kérdéseinkre és megmutatjuk, hová kellene elutaznia.

2014-ben kedvező folyamat indult el a hazai belföldi turizmusban: az ágazat egésze is rekordévet zárt Magyarországon: 5,4 százalékkal emelkedett a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák száma az előző évhez képest. Már az év első negyedévében is 9,4 százalékkal emelkedett a belföldi, 8,2 százalékkal a külföldi vendégéjszakák száma.

A KSH adatai szerint 2014-ben közel 295 milliárd forintot költöttek el az emberek belföldön.

A belföldi turizmus növekedésének fő motorja a SZÉP-kártya, amely a szálláshelyek bevételeinek közel 25 %-át adja.

Változó utazási szokások

A magyar turisták utazási szokásai megváltoztak. Ma már az élményközpontúság a jellemző egy-egy utazási cél kiválasztásánál, az ilyen jellegű szolgáltatásoknál a színvonal emelkedése szükséges.

forrás: Magyar Turizmus Zrt.

A magyar fürdővárosok 2014-ben is kedvelt célpontok voltak, ám a belföldi szálláskeresők 16%-a a fővárost, Budapestet tűzte ki úticélul. Siófok szálláshelyei között az utazók ennél kicsivel kevesebb, 12%-a szemezgetett, és a balatoni települések közül Balatonfüred volt még népszerű.

A TOP10 legkedveltebb magyar belföldi túrista cél:

10. Zalakaros

9. Sopron

8. Szeged

7. Sárvár

6. Héviz

5. Eger

4. Hajdúszoboszló

3. Balatonfüred

2. Siófok

1. Budapest

forrás: trivago.hu

Külföldön járva számtalan veszélynek vagyunk kitéve, melyek egy idegen országban jelentősebb problémaként jelentkeznek, mint ismerős környezetben. Az utasbiztosítási termékek balesetből, betegségből felmerülő költségekre és poggyászkárra kínálnak fedezetet 24 órás, magyar nyelvű, az egész világra kiterjedő, az év minden napján rendelkezésre álló telefonos segítségnyújtási szolgáltatással egybekötve. 

Amennyiben magánemberként járja a világot, az egyéni és csoportos utasbiztosítási termékek kínálnak fedezetet. Ha gépjárművével Európa területén balesetet szenved, vagy gépjárműve meghibásodik, az Autó Extra kiegészítő biztosítás birtokában különféle segítségnyújtási szolgáltatásokat vehet igénybe.

Különleges csomagjaink:

- tengerparti utazásokhoz

- repülőgépes utazásokhoz

- téli sportok kedvelőinek, síeléshez

Ne bajlódjon a részletekkel, regisztráljon és kollégánk azonnal visszahívja és tájékoztatja a részletekről.

Hová utazzak legközelebb?
Utazás tervező kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: