Amerikai-elnök szimpátia kalkulátor

Kire szavaznál az USA elnökválasztáson?

Egyre forróbb a hangulat az USA-ban, hiszen 2016 őszén új elnököt választanak Barack Obama távozásával. A hazai sajtó is sokat foglalkozik a témával, és valószínűleg Neked is van "kedvenced" a jelöltek között. Kalkulátorunk most megmutatja, hogy a választási kampányban tett ígéreteik, elveik alapján ki lenne a Neked legjobban tetsző jelölt! Most eljátszhatsz a gondolattal, hogy amerikai szavazó vagy. Ha válaszolsz kérdéseinkre megtudhatod, melyik jelölt lenne a számodra ideális.

A vízszintesen húzódó 7 piros és 6 fehér csík az alapító tagok számára utal az amerikai zászlón. Az Európai Unió zászlójával ellentétben az amerikai zászló 50 ötágú csillaga az ötven tagállamot jelzi. Az utolsó állam, Hawaii 1959-ben lépett be. A zászló „módosításra” vagyis a csillagok számának hivatalos gyarapítására június 4-én, a Függetlenség napján van lehetőség. A csillagok ma már fehérek, és szépen rendezettek a felső sarokban, azonban korábbi amerikai zászlókon még láthattunk ennél rendezetlenebb csillag együttállást, melyek arany színben pompáznak. 1912-ben született meg a törvény, ami kimondta az amerikai zászló pontos megjelenési szabályait.

BoKa

Akár Fehér sörként vagy Obama sörként is lehetne árulni a Fehér Ház sörét, ha elérhető lenne az átlagos vásárlóknak. Mert bizony a Fehér Háznak nemcsak jakuzzija van, és sztár szakácsai, hanem saját sörfőzdéje is. Világos, barna és porter típusú sör is kerül az elnök és vendégek poharába a házi készítésű itókából. További érdekesség, hogy a Fehér Ház söre mézet is tartalmaz, ami a helyi méhészetből származik. 

2011. januárban látott napvilágot az első Fehér Ház sör, melyet White House Honey Ale-nak kereszteltek el. Egyedi címkéje is van a sörnek, amelyen természetesen a Fehér Ház alakja tűnik fel.

BoKa

Az első ország, amely engedélyezte az egyneműek házasságát, Hollandia volt. A törvény 2001-ben lépett életbe. Hollandia azonos szabályokkal illette a meleg párokat az örökbefogadási kérdésekben is, mint a hetero családokat. Hollandiát követően Belgium, Spanyolország, Norvégia, Svédország… és további országok csatlakoztak az egyneműek házasságának engedélyezéséhez. Egyre több ország fontolgatja a törvényes kereteket. Azon országok, amelyek még nem lépték meg a döntést, több esetben engedélyezik az egyneműek élettársi kapcsolatának hivatalos formáját.

Olyan országok is akadnak, amelyek egyenesen tiltják az azonos neműek kapcsolatát. Ilyen például Ukrajna, Szerbia, Lettország és Litvánia is.

BoKa

Kire szavaznál az USA elnökválasztáson?
Amerikai-elnök szimpátia kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: