Vízdíj Budapest 2024 - vízdíjak és csatornadíjak a Fővárosi Vízműveknél

Budapest vízdíj kalkulátor 2024 - Vízdíj és csatornadíj kalkulátor Budapest és környéki települések

Mennyi vízdíjat, csatorna díjat, vízterhelési díjat és alapdíjakat kell fizetni Budapesten és környékén a lakossági ügyfeleknek 2024-ben? Budapest vízdíj kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy mennyibe kerül a víz-szolgáltatás az alábbi településeken a Fővárosi Vízművek szolgáltatónál: Budapest vízdíj kalkulátor, Budaőrs vízdíj kalkulátor, Vízdíj és csatornadíj kalkulátor 2024: Biatorbágy, Budakeszi, Csömör, Halásztelek, Kisoroszi, Pócsmegyer, Százhalombatta, Szigetmonostor, Szigetszentmiklós, Szigetszentmiklós - Lakihegy, Tököl, Törökbálint, Vecsés településeken. Válaszd ki a listából kattintással a kívánt települést, majd nyomd meg a SzámoldKi gombot, hogy a kalkulátor megmutassa a lakossági vízdíjat és csatornadíjat köbméter (m3) szerint.

Amennyiben szeretnéd megtudni, hogy a Te családod vízfogyasztása sok vagy kevés, álljon itt egy átlagos 4 fős (2 felnőtt 2 gyerek) magyar család vízfogyasztási szokása. Természetesen nagyon jelentős eltérések is mutatkozhatnak az átlaghoz képest, hiszen ezt nagyban befolyásoló tényezők:

- tisztálkodási szokások (ki, hogyan és milyen rendszerességel mosakszik/fürdik/zuhanyzik)

- mosási, mosogatási szokások (hány alkalommal mosunk/mosogatunk, folyóvízet használunk-e vagy gépesített a konyhánk/fürdőszobánk)

Nézzük, mi mennyi vizfogyasztással jár!

kádfürdő: 100-120 liter víz fogyasztás

zuhanyzás/tusolás: 40-70 liter víz fogyasztás (ez extrém sok is lehet, ha valaki órákig áll a zuhany alatt)

mosás mosógéppel: 40-60 liter víz fogyasztás

WC öblítés: 10-15 liter víz fogyasztás

kézmosás: 3-5 liter víz fogyasztás (itt is lehet extrém eltérés)

mosogatás kézzel: 40-60 liter víz fogyasztás

mosogatás géppel: 10-15 liter víz fogyasztás 

Ha mindezzel osztunk, szorzunk, átlagolunk, akkor azt kapjuk, hogy egy 4 fős család átlagosan napi 500-600 liter vizet fogyaszt el. Ha tudjuk azt, hogy 1 köbméter (m3) víz = 1000 liter, akkor köbméterben kifejezve 0,5 - 0,6 köbméter egy négytagú család átlagos vízfogyasztása. 

És hogy ez mennyibe kerül? Az attól függ, hogy hol lakunk, hiszen településenként változó a vízdíj és a csatorna díj nagysága. 

A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén használatos díjakról ide kattintva, vízdíj kalkulátorunk segítségével tájékozódhatsz.

Magyarországon a lakossági villamos-energia piac többszereplős (ELMŰ-ÉMÁSZ, E.ON, EDF, DÉMÁSZ). A villamos áram ára így attól is függ, hogy melyik áramszolgáltató ügyfelei vagyunk.

A lakossági villamos energia díjak az elfogyasztott kwh mennyiség szerint (villanyóra állás alapján) egy tarifatáblázat alapján kerül kiszámításra és kiszámlázásra.

Villamos energia kalkulátorunk segítségével kiszámolhatod, hogy mennyi volt a fogyasztásod.

Budapest vízdíj kalkulátor 2024 - Vízdíj és csatornadíj kalkulátor Budapest és környéki települések
Vízdíj Budapest 2024 - vízdíjak és csatornadíjak a Fővárosi Vízműveknél
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: