Lóerő kilowatt kW kalkulátor

Hány lóerő egy kilowatt? Lóerő kilowatt átváltás

Hány lóerő egy kilowatt (kw)? Hány kilowatt egy lóerő (LE)? Kalkulátorunk segítségével gyorsan kiszámolhatja!

A lóerő a teljesítmény elavult mértékegysége, jele LE. Jellemzően az autóiparban használták a belsőégésű motorok teljesítményének mérésére. A nevét onnan kapta, hogy körülbelül megfelel annak a teljesítménynek, amit egy ló hosszabb időn keresztül ki tud fejteni. Eredetileg James Watt vezette be az általa feltalált gőzgép teljesítményének mérésére.

forrás: wikipédia

Fajtái:

1 metrikus lóerő = 75 kgf·m/s = 735,49875 W

(Ezzel a teljesítménnyel egy 75 kg tömegű testet egy másodperc alatt egy méter magasságra lehet felemelni. 75 kg súlya a nehézségi gyorsulás 9,80665 m/s2 szabványértékével számítva 735,49875 newton.)

1 gépi lóerő = 1 hidraulikus lóerő = 33 000 láb·font/perc = 745,69987158227022 W (teljesítménynél: 1kW = 1000 W ≈ 1,34 lóerő)  

Magyarországon a 735,49875 wattnak megfelelő metrikus lóerő használatos, így kalkulátorunk is ezzel számol. (forrás: wikipédia)

Gépjármű adásvétele esetén az 1990. évi XCIII. törvény az illetékekről  az alábbi módon rendelkezik: Ha a hatósági nyilvántartásban a gépjármű teljesítménye csak lóerőben van feltüntetve, akkor a lóerőben kifejezett teljesítményt 1,36-tal kell osztani és az eredményt a kerekítés általános szabályai szerint egész számra kell kerekíteni.

Ha a hatósági nyilvántartás a gépjármű teljesítményét nem tartalmazza, akkor az adóhatóság a gépjármű azonosító adataival megkeresi az illetékes közlekedési hatóságot a gépjármű teljesítménye közlése végett. Ez esetben ezt az adatot kell a gépjármű tulajdonjogának megszerzése után fizetendő illeték alapjának tekinteni.

A LE (kilowatt) adatok ismeretében a gépkocsi átírási költsége könnyen kiszámítható kalkulátorunk segítségével.

forrás: Nemzeti Adó és Vámhivatal

Egy új autó megvásárlásakor (használt autó esetén is) gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy a vásárlás hevében, gyorsan, megalapozatlan döntést hozunk a gépkocsink kötelező biztosításával kapcsolatban. Ez azért lényeges döntés, mert utána 1 évig együtt kell élnünk vele, hiszen évente egyszer van lehetőségünk arra, hogy kötelező biztosítási szerződésünket átvigyük egy másik biztosítóhoz.

Ha Ön nem szakértő, akkor nagyon könnyen el tud veszni a biztosítók díjtáblázataiban, így javasoljuk, hogy vegye igénybe szakértőink segítségét.

Regisztrációja után szakértőnk azonnal felveszi Önnel a kapcsolatot, és ingyenes tanácsadással tájékoztatja Önt a lehetőségekről.

Miért érdemes minket választania?

- Kedvezményes üzemanyag vásárlást kap (8 Ft-tal olcsóbban vásárolhat üzemanyagot az Agip kijelölt töltőállomásain - biztosítási díja így akár a későbbi tankolások során "visszaforog" az Ön zsebébe)

- Kiegészítő biztosításokat akár díjmentesen.

- Baleseti assistance szolgáltatás

- Műszaki segítségnyújtás szolgáltatás

- AutósTárs gépjármű jogvédelmi biztosítás - akár díjmentesen!

- Bennülők balesetbiztosítása - akár díjmentesen!

- Kátyúkár biztosítás

- Poggyászkár és gyermekülés biztosítás

- Vad- és háziállatkár biztosítás

- Természeti kár biztosítás

- Önvédelem biztosítás

Hány lóerő egy kilowatt? Lóerő kilowatt átváltás
Lóerő kilowatt kW kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: