Pótdíjak, büntetés a magyar autópályákon 2021 - kalkulátor

Mekkora a bírság ha matrica nélkül használod az autópályát?

Elfelejtetted megvenni az autópálya matricát, ezért várod a levelet a büntetésről? Vagy nem a megfelelő díjkategóriájú matricával hajtottál fel az autópályára, ezért kell pótdíjat fizetned? Nem a megfelelő rendszám lett a matrica vásárlásakor berögzítve, ezért kapod a bírságot az autópálya kezelőtől? Sajnos nem lesz olcsó mulatság a pótdíj megfizetése 2021-ben! Kalkulátorunk segítségével most gyorsan megtudhatod, hogy mekkora bírságra számíthatsz.

Ha a gépjármű az ellenőrzéskor nem rendelkezik érvényes jogosultsággal (magyarul: matricával), jogosulatlan úthasználat miatt a gépjármű kategóriájának megfelelő pótdíjat kell fizetni. Ha a gépjármű az ellenőrzéskor a gépjárműre egyébként irányadó díjkategóriához képest alacsonyabb díjkategóriába tartozó, érvényes jogosultsággal rendelkezik, akkor az alacsonyabb és az egyébként irányadó díjkategóriához rendelt pótdíjak különbözetét, de legalább a legalacsonyabb pótdíjat kell megfizetni és maximalizált pótdíj nem állapítható meg.

Ha a gépjármű a helyszíni ellenőrzéskor nem rendelkezik matricával, illetve az elektronikus díjfizetési szolgáltatás igénybevétele esetén érvényes, a szolgáltató által küldött nyugtázó értesítéssel, abban az esetben a gépjárművezető köteles pótdíjat fizetni az ellenőrzés alá vont gépjármű díjkategóriájának megfelelően

A pótdíjat a helyszínen bankkártya segítségével, továbbá bármelyik ügyfélszolgálati irodában, vagy postai készpénz-átutalási megbízással, illetve banki úton lehet megfizetni. 

A rendszám alapján végzett elektronikus ellenőrzés esetén a pótdíjat a kézbesített fizetési felszólítás kézhezvételét követően bármelyik ügyfélszolgálati irodában, vagy postai készpénz-átutalási megbízással (csekken), illetve banki úton lehet megfizetni (az ezekkel a lehetőségekkel kapcsolatos részletes tudnivalókat a fizetésre felszólító levél és a hozzá csatolt tájékoztató, illetve az oldal alján található linken elérhető dokumentum tartalmazza). 

A fizetési határidőt helyszíni ellenőrzés esetén az ellenőrzés napjától, elektronikus ellenőrzéskor pedig a pótdíjfizetésre felszólító levél kézhezvételétől kezdődően kell számítani. 

forrás: nemzetiutdij.hu

Mekkora a bírság ha matrica nélkül használod az autópályát?
Pótdíjak, büntetés a magyar autópályákon 2021 - kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: