Lottószámok, amik már régen jöttek ki a skandin - kalkulátor

Mely számokat NEM húzták ki már nagyon régen a skandináv lottón?

A skandináv lottó a kedvenced? Fix számokkal játszol, vagy mindig újabb és újabb számkombinációkat küldesz játékba hétről hétre? Szeretnéd tudni, hogy melyek azok a számok, amelyek már nagyon régóta nem kerültek elő a mágikus gömbből? Kalkulátorunk most hétről-hétre segít Neked ebben! Adatbázisunk az összes skandináv lottó sorsolás adatait tartalmazza és hétről-hétre frissítjük azt, hogy mindig a legpontosabb információk álljanak rendelkezésedre az ikszeléshez! Nyerésre fel!

Matematikailag könnyen kimutatható, hogy a Magyarországon forgalomban lévő lottók közül a skandináv lottón a legnagyobb az esélyünk a telitalálat eléréséhez. Így, ha biztosra akarunk menni, akkor a skandináv lottó az, ahol a legkevesebb szelvényt kell feladnunk ahhoz, hogy biztosra menjünk, azaz tutira teli (hetes) találatunk legyen.

Hány szelvényt is kellene kitöltenünk tehát ahhoz, hogy megjátsszuk az összes lehetséges szám-kombinációt, és ezzel mindenképp telitalálatot érjünk el?

Ez egy matematikai un. valószínűségszámítási feladat, ahol ha tudjuk a két vizsgált paraméter értékét, akkor máris kiszámolhatjuk a keresett végeredményt.

Kihúzható számok száma: 35 (n)

Kihúzott számok száma: 7 (k)

A számítás a valószínűségszámítás szabályai szerint (egyszerűsítés után):

Ez matematikailag így néz ki a skandináv lottó esetén: 29x30x31x32x33x34x35 / 1x2x3x4x5x6x6= 6.724.520 darab szelvény az eredményünk. De mivel minden sorsolásnál 2 húzás van (azaz van kézi és gépi sorsolás is egy időben), ezért kétszeres esélyünk van, tehát a fent kiszámolt szelvény-mennyiséggel mind a gépi, mind a kézi sorsoláson telitalálatunk lesz.

Így a telitalálat valószínűsége: 1: 3.362.260

Ha a jelenlegi árakon (250 Ft/szelvény) az összes kombinációt megjátsszuk, akkor ez 6.724.520 db x 250 Ft = 1.681.130.000 Ft-ba kerülne.

Az előzőekben megtudtuk, hogy 6.724.520 db szelvény kitöltése esetén érhetnénk el biztosan hetes telitalálatot. De ki az aki ennyi szelvényt ki tud tölteni? És mennyi időbe telne mindez? Számoljuk ki!

Leteszteltük, hogy egy lottószelvény kitöltése kb. 10 mp-be telik. Ennél gyorsabban is megy néhány szelvény kitöltése, de ha figyelnünk kell egy listára, akkor sajnos nem megy 10 mp/darab alatt.

Ha feltételezzük, hogy sohasem fáradunk el, és folyamatosan töltjük a szelvényeket (elméleti optimum), akkor az 67.245.200 másodperc alatt lesz készen.

Ez percben: 1.120.753 perc

Órában (kerekítve): 18.679 óra

Napokban (kerekítve): 778 nap

Tehát érthetőbben ez valamivel több, mint 2 év alatt sikerülne 1 főnek...

Megéri???

Hiszen túl rövid az élet. Szeretnéd tudni mennyire? Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy mennyi van még hátra az életedből. Vigyázat, valós statisztikai adatokkal számolunk.

Mely számokat NEM húzták ki már nagyon régen a skandináv lottón?
Lottószámok, amik már régen jöttek ki a skandin - kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: