Lottószámok amiket már régóta nem sorsoltak ki az 5-ös lottón

Ötös lottó kalkulátor - kI nem húzott lottószámok

Az ötös lottó az egyik legnépszerűbb szerencsejáték. Ha Te is játékos kedvű vagy, akkor bizonyára örömmel veszed kalkulátorunkat, mely az összes eddig kihúzott szám statisztikáját dolgozza fel egészen a kezdetektől, azaz 1957-től! Kalkulátorunk adatbázisa minden héten frissül az újonnan kihúzott nyerőszámokkal. Így hétről-hétre mindig friss információt kaphatsz arról, hogy melyik számokat húzták ki a legrégebben az ötöslottón, azaz megtudhatod, hogy mely számok jöttek ki már nagyon régen a gömbből. Szerencsére fel!

Sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy teljes fizetésükből lottószelvényt vesznek és a sok-sok szelvénnyel nagy eséllyel elviszik a főnyereményt. Mások úgy gondolják, hogy összeállnak sokan, és együtt vásárolnak rengeteg szelvényt, ezzel jelentősen megnövelve nyerési esélyeiket.

De pontosan mennyi szelvényt is kellene kitöltenünk ahhoz, hogy az összes lehetséges számkombinációt megjátsszuk, azaz biztosra menjünk?

A feladat tisztán matematikai feladvány, ahol a következő paramétereket kell figyelembe venni:

Kihúzható számok száma: 90 (n)

Kihúzott számok száma: 5 (k)

A számítás a valószínűségszámítás szabályai szerint: kedvező esetek száma/összes esetek száma

Ez matematikailag így néz ki ötöslottó esetén: 86x87x88x89x90/1x2x3x4x5= 43.949.268 darab szelvény. 

Ha a jelenlegi árakon (250 Ft/szelvény) az összes kombinációt megjátsszuk, akkor ez 43.949.268 db x 250 Ft = 10.987.317.000 Ft-ba kerülne

Az ötös lottó játékban az előzőekben megtudtuk, hogy 43.949.268 db szelvény kitöltése esetén érhetnénk el biztosan telitalálatot. De ki az aki ennyi szelvényt ki tud tölteni? És mennyi időbe telne mindez? Számoljunk!

Leteszteltük, hogy egy lottószelvény kitöltése kb. 10 mp-be telik. Ennél gyorsabban is megy néhány szelvény kitöltése, de ha figyelnünk kell egy listára, akkor sajnos nem megy 10 mp/darab alatt.

Ha feltételezzük, hogy sohasem fáradunk el, és folyamatosan töltjük a szelvényeket (elméleti optimum), akkor az 439.492.680 másodperc alatt lesz készen.

Ez percben: 7.324.878 perc

Órában (kerekítve): 122.081 óra

Napokban (kerekítve): 5087 nap

Tehát érthetőbben ez kb.: 13,9 év alatt sikerülne 1 főnek...

Megéri???

Hiszen túl rövid az élet. Szeretnéd tudni mennyire? Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy mennyi van még hátra az életedből. Vigyázat, valós statisztikai adatokkal számolunk.

Sokan fix számokkal játszanak, azaz hétről-hétre ugyanazokat a lottószámokat jelölik be a szelvényen. Ezek általában személyhez kötődő szerencseszámok, születési dátumok, vagy valamilyen meghatározó élményhez kapcsolódnak.

Ha szeretnéd tudni, hogy fix számaiddal nyertél volna-e valaha a magyarországi lottózás történetében, akkor kalkulátorunk megmutatja Neked.

Ha nem csak az ötöslottón próbálsz szerencsét, akkor érdemes lehet megnézned kalkulátorainkat, melyek azokat a számokat mutatják meg Neked amelyek már nagyon régóta nem bukkantak fel a hatos lottó húzásain és a skandináv lottó sorsolásain.
Ötös lottó kalkulátor - kI nem húzott lottószámok
Lottószámok amiket már régóta nem sorsoltak ki az 5-ös lottón
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: