Elosztói alapdíj kalkulátor áramszolgáltatók szerint

Mennyi elosztói alapdíjat kell fizetni a villanyszámlában?

A villanyszámlák áttekintésekor szembesülhetünk azzal, hogy az elfogyasztott energián (kwh) felül un. elosztói alapdíjat is fizetnünk kell. Az elosztói alapdíj - nevéből is következően - egy olyan díjtétel, melyet a fogyasztás nagyságától függetlenül is fizetnünk kell, méghozzá csatlakozási pontonként (villanyóra). Az áramszolgáltatók ezt a díjat így külön tételként kell, hogy feltüntessék a villanyszámlákon is. Az elosztói alapdíj tehát nem forgalom arányos, hanem éves/havi fix díjat állapítanak meg és számláznak ilyen jogcímen a szolgáltatók. Kalkulátorunk segítségével most az egyes szolgáltatók (Elmű - Émász, E.ON, NKM Nemzeti Közművek Áramszolgáltató Zrt.) aktuális árait tudod kiszámolni. Az árak bruttó, ÁFA-val növelt árak.

Az elektromos áram ára annak függvénye, hogy melyik áramszolgáltató ügyfelei vagyunk. Bár jelentős eltérés nincsen az egyes szolgáltatók között, viszont a nappali és az éjszakai áram ára már jelentősen különbözik.

A villanyszámlán található tételek megértése sokszor nehézkes a fogyasztók számára, így készítettünk egy kalkulátort, mely megmutatja, hogy mennyibe kerül fajlagosan 1 kWh áram az egyes szolgáltatóknál. 

Mennyibe kerül 1 kWh elektromos áram? - kalkulátor

Magyarországon a lakossági villamos-energia piac többszereplős (ELMŰ, ÉMÁSZ, E.ON, EDF DÉMÁSZ). A villamos áram ára így attól is függ, hogy melyik áramszolgáltató ügyfelei vagyunk.

A lakossági villamos energia díjak az elfogyasztott kwh mennyiség szerint (villanyóra állás alapján) egy tarifatáblázat alapján kerül kiszámításra és kiszámlázásra. Kalkulátorunk segítségével nagyságrendileg kiszámolhatod, hogy mennyi volt a fogyasztásod.

A becsléshez meg kell adnod a szolgáltatód nevét, az elfogyasztott kilowattóra (kWh) mennyiségét valamint azt, hogy nappali (A1) vagy kedvezményes (B - köznyelvben éjszakainak nevezett) áramot fogyasztottál.

Villanyszámla kalkulátorunkat ITT találod.

Mennyi elosztói alapdíjat kell fizetni a villanyszámlában?
Elosztói alapdíj kalkulátor áramszolgáltatók szerint
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: