Mennyi zsebpénzt adjunk a gyereknek? - kalkulátor

Zsebpénz kalkulátor

Táborozni megy a gyermeke vagy osztálykirándulás lesz? Nem tudja mennyi zsebpénzt adjon neki? Kalkulátorunk most segít ebben!

Erről a kérdésről ahány szülő, annyiféleképpen vélekedik. Nincsenek nagy igazságok, viszont vannak szempontok, amelyeket feltétlenül mérlegelnie kell minden szülőnek:

1. Zsebpénzt ne azért adj a gyereknek, mert más is azt teszi. Hanem azért, hogy már időben megtanuljon bánni a pénzzel.

2. A zsebpénz mellé adj neki jó tanácsot is. Mutasd meg neki, hogy mi történik, ha elkölti és mi történik akkor, ha nem. Ha összegyűjti, takarékoskodik, és nem holmi csipp-csupp dolgokra folyik el a pénz, hanem egy nagyobb álmát valósítja azzal meg.

3. Ahány gyermek annyiképp áll a pénzhez. Hallottunk történetet egy ikerpárról, ahol a szülők mindkét gyermeknek ugyanannyi zsebpénzt adtak. Az egyik fiú azonnal elköltötte az utolsó fillérig, míg ikertestvére hozzá sem nyúlt, gyűjtötte azt. Ne bíráld a gyermeket döntéséért, hanem igyekezz neki óvatos tanácsokat adni a jövőre nézve.

4. TIPP: vegyünk a gyereknek egy malacperselyt! Vezessük rá gyermekünket a takarékoskodás technikájára, és segítsük őt elindulni a pénzügyek rögös útjain.

Zsebpénz kalkulátor
Mennyi zsebpénzt adjunk a gyereknek? - kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: