Megcsalás, félrelépés valószínűsége - kalkulátor

Mennyire kell félned, hogy megcsal a párod?

Attól tartasz, hogy megcsal a férjed/feleséged/barátod? A megcsalás és ezáltal a hűtlenség még a legerősebb párkapcsolatot is alapjaiban rengetheti meg. Mi számít megcsalásnak egyáltalán? Mennyire van a Te párkapcsolatod veszélyben, azaz mennyire kell tartanod attól, hogy megcsal a szerelmed? Kalkulátorunk most erre ad választ.

Hogy összeillesz-e a pároddal vagy sem, azt számos módon meg lehet állapítani. A SzámoldKi.hu - mivel kevésbé bízunk egy-egy módszer tiszta működésében - összekombinálta egy kalkulátorban a számmisztikát, a horoszkópot és névanalízist.

Ezáltal három ezoterikus módszer kombinációja révén tudod kalkulátorunk segítségével kiszámolni, hogy mennyire illesz össze a pároddal?

A Psychology Today szaklap azt kutatta, hogy mi az oka annak, hogy megcsalják egymást a párok. Mi vezet el odáig, hogy félrelép valaki? 

Alapvetően 8 olyan okot találtak, mely a megcsaláshoz vezet. Ezeket vesszük most sorra (gyakorisági sorrendben, azaz kezdjük a legjellemzőbb problémával):

1. Alapvető szexuális elégedetlenség a párunkkal kapcsolatban: Az un. Omarzu-tanulmány ezt az okot mutatta a leggyakoribb megcsalási oknak. A megcsalással mind a férfiak mind a nők elsősorban azt szeretnék elérni, hogy szexuális életük javuljon, jobb legyen (vagy legyen egyáltalán), más legyen. 

2. Vágyakozás még több szexuális kapcsolatra: Ezt az emberek többsége nem biztos, hogy bevallja (erre jutott az Omarzu-tanulmány is).

Milyen a szexuális életed? - kalkulátor

3. Az érzelmek hiánya a társunktól: az érzelmek hiánya szintén a megcsaláshoz vezethet, pedig itt elsősorbn nem a fizikai testi kontastust hiányoljuk a párkapcsolatunkból, hanem egyszerűen nem figyelünk egymásra, elmegyünk egymás mellett, hiányzik a törődés, odabújás, a meghitt pillanatok. Úgy gondoljuk, hogy a félrelépés által nem csak a testi kontaktust, hanem ezt az emocionális űrt is pótolhatjuk.

4. Hiányzik a megbecsülés a partnerünk részéről: Megbecsülni a másikat, és megbecsülve lenni a partnerünk által - ez minden párkapcsolat alapköve kellen, hogy legyen.

5. Egyszerűen kiszeretünk a partnerünkből: a szerelem egy nagyon nehezen megfogható dolog és az élet nagy dolgai azt mutatják, hogy a szexuális és az érzelmi együttlét felülírja a "szerelmet".

6. Beleszeretünk valaki másba: viszonylag kevés az olyan megcsalási eset, mikor fülig szerelmesek vagyunk abba, akivel a félrelépés megtörténik. Az érzelmi közelség vagy a szexuális vágy inkább vezet a félrelépéshez.

7. Megcsalás bosszúból: a félrelépéssel az a célunk, hogy megbántsuk, megsértsük vagy szélsőséges esetben akár megalázzuk a meglévő partnerünket. 

8. Kíváncsiság és új tapasztalatok utáni vágy: ez leginkább a férfiakra jellemző, ahol a félrelépés célja a kíváncsiságon kívül még egy "versenyzés" is: milyen vagyok, jobb vagyok?

Mennyire kell félned, hogy megcsal a párod?
Megcsalás, félrelépés valószínűsége - kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: