Mennyire vagy spórolós és ez már beteges-e?

Spórolási fogékonyság kalkulátor

A számlák, a csekkek csak jönnek-jönnek és mire rendre befizetjük őket megint azzal szembesülünk: de hosszú még ez a hónap, nagyon meg kell nézni, hogy mire költünk és mennyit. És Te mennyire vagy spórolós? Kalkulátorunk segítségével most megtudhatod!

A 2014. január 1-én életbe lépett új adójogszabályok egy új lehetőséget kínálnak számunkra, hogy befizetett adónkról rendelkezzünk, méghozzá úgy, hogy az a saját zsebünkbe vándoroljon vissza! Nézzük, hogyan lehetséges mindez!

2014 januártól az adókedvezmény nyugdíjbiztosításokra történő kiterjesztésével  megvalósult a nyugdíj-előtakarékossági termékek versenysemleges adózása. Ez a rendkívül kedvező változás várhatóan hozzájárul a nyugdíjbiztosítások széles körű elterjedéséhez, ezen keresztül a nyugdíjjövedelmek kiegészítéséhez.

Egyszerű az egész - Nézzük hogyan is működik ez!

2014. január 1-től a nyugdíjbiztosításra befizetett összeg 20 %-a visszajár személyi jövedelemadó (szja) kedvezményként, a befizetőnek. A kedvezmény legfeljebb évi 130 ezer forint lehet, és fő szabályként a 2013. december 31. után kötött nyugdíjbiztosításokra vehető igénybe. A törvény kimondja, hogy az ennél korábban kötött szerződésekre, azok módosításával sem alkalmazható a kedvezmény.

Ön is kaphat évi 130.000 Ft-ot?

Amennyiben Ön rendelkezik nyugdíjbiztosítással, melyre éves szinten 650.000 Ft-ot helyezett el (természetesen kisebb összeg is elhelyezhető, de példánkban a törvény kínálta maximális értékkel számolunk), akkor Ön éves adóbevallásában 130.000 Ft adókedvezményre válik jogosulttá, melyet a NAV 30 napon belül (az éves bevallás benyújtását követően) átutal az Ön nyugdíjbiztosítási számlájára.

Gondolt már arra, hogy egy profi pénzügyi szakembert keressen meg, aki segít áttekinteni a család bevételi, kiadási elemeit és megtervezi az Ön és családja életpályáját?

- megtakarítási termékek (kamatok, hozamok) optimalizálása

- a család jövőjének (gyermek taníttatási költsége, nyugdíj előtakarékosság stb.) megtervezése

- állami támogatások kihasználása (SZJA kedvezmények, kamatandó mentes megoldások)

Kollégáink akár házhoz is viszik a segítséget!

Spórolási fogékonyság kalkulátor
Mennyire vagy spórolós és ez már beteges-e?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: