Megmutatja, hogy mennyire vagy hazudós

Hazugságvizsgálat online

Mennyire vagy Te hazudós? Vagy "csak" füllenteni szoktál? Vagy tényleg Te lennél az igazmondás bajnoka? A SzámoldKi.hu elkészítette on-line hazugságvizsgáló kalkulátorát, melynek segítségével szembesülhetsz önmagaddal. Lehet, hogy magadnak is hazudtál? Lássuk!

Számos pszichológia kutatás próbálta már feltérképezni az emberi hazugság okát és miértjét. Az emberi kommunikációban nap mint nap tetten érhetjük az igazságot és a hazugság különböző megjelenési formáit. Vannak kisebb és vannak nagyobb hazugságok. Vannak teljesen profin kiagyalt "komplett hazugságok", míg gyakran az igazságot fűszerezzük meg némi nagyotmondással, vagy "kiszínezett" lódítással. 

Van mikor a hazugság az elhangzása pillanatában teljesen nyilvánvalóan ordító, míg sok hazugság finoman lappangó, melyre csak később derül fény valami okból.

Vannak hazugságok, melyet "alkotóik" jó szándéka vezérel, és azért hangzanak el, mert úgy véljük ezzel megóvjuk a másikat - egy a hazugságnál fájóbbnak vélt - igazságtól. 

Mindezen hazugságok felderítése érdekében a psichologitoday.com végzett egy felmérést, melyben arra volt kíváncsi, hogy napi szinten hányszor hazudnak az emberek. 

A kutatás egyik legérdekesebb tanulsága: a megkérdezett emberek feltehetően hazudtak arra a kérdésre, hogy "Hányszor szoktál hazudni 24 óra alatt?". 

Hiszen a kutatás azt az eredményt hozta, hogy átlagosan 1,65 alkalommal hazudunk naponta.

A megkérdezettek mindössze 40,1%-a vallotta azt, hogy hazudott az előző 24 órában.

A kutatás nem mutatott szignifikáns eltérést a férfiak és a nők hazugság-mondási szokásai között: 

férfiak: 1,93 hazugság/nap

hölgyek: 1,39 hazugság/nap

Hazugságvizsgálat online
Megmutatja, hogy mennyire vagy hazudós
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: