Holdnaptár 2024 évre - Mikor van telihold 2024-ben?

Telihold időpontok 2024

Telihold 2024 időpontok. Telihold időpontok kalkulátor 2024 évre. Holdnaptár 2024 évre. Mikor van / lesz telihold? Mivel a Holdnak nincsen saját fénye, így az a Nap fényét tükrözi vissza. A Holdnak a Föld körüli keringése miatt folyamatosan változik a megvilágítottsága, azaz a Hold időnként megtelik, majd pedig elfogy... A telihold jelensége számos hatással van az emberek (sőt az állatok) viselkedésére, életére. Teliholdkor sokszor nyugtalanabbak, idegesebbek vagyunk, de ezt a jelenséget megfigyelhetjük a körülöttünk élő élőlények viselkedésén is. Mikor van/lesz a következő telihold? Elektronikus holdnaptár 2024 kalkulátorunk segítségével megtudhatod a pontos időpontokat. Telihold 2024 január, február, március, április, május, június, július, augusztus, szeptember, október, november, december hónapokban.

Az újhold az a holdfázis, mikor a Hold közvetlenül a Föld és a Nap között áll, így mivel a Holdnak saját fénye nincsen és a Föld kitakarja, ezért újholdkor teljesen sötét van (azaz nem világít a Hold).

Mivel az újhold az első holdfázis így azt a megújulás és az újjákezdés időszakának hívják. Ilyenkor javasolt belevágni valami új dologba, elkezdeni egy új vállalkozást, vagy változtatni életünkön (pl. lemondani rossz szokásunkról, elkezdeni egy új étrendet, diétát stb.)

Kalkulátorunk megmutatja Neked, mikor lesz legközelebb Újhold a közeljövőben.

Telihold időpontok 2024
Holdnaptár 2024 évre - Mikor van telihold 2024-ben?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: