Újhold időpontja - Holdnaptár

Mikor lesz legközelebb újhold?

Az újhold az a holdfázis, mikor a Hold közvetlenül a Föld és a Nap között áll, így mivel a Holdnak saját fénye nincsen és a Föld kitakarja, ezért újholdkor teljesen sötét van (azaz nem világít a Hold). Mivel az újhold az első holdfázis így azt a megújulás és az újjákezdés időszakának hívják. Ilyenkor javasolt belevágni valami új dologba, elkezdeni egy új vállalkozást, vagy változtatni életünkön (pl. lemondani rossz szokásunkról, elkezdeni egy új étrendet, diétát stb.) Kalkulátorunk megmutatja Neked, mikor lesz legközelebb Újhold a közeljövőben.

Mivel a Holdnak nincsen saját fénye, így az a Nap fényét tükrözi vissza. A Holdnak a Föld körüli keringése miatt folyamatosan változik a megvilágítottsága, azaz a Hold időnként megtelik, majd pedig elfogy...

A telihold jelensége számos hatással van az emberek (sőt az állatok) viselkedésére, életére. Teliholdkor sokszor nyugtalanabbak, idegesebbek vagyunk, de ezt a jelenséget megfigyelhetjük a körülöttünk élő élőlények viselkedésén is. Mikor van/lesz a következő telihold?

Elektronikus holdnaptárunk segítségével (IDE kattintva) megtudhatod a választ.  

Mikor lesz legközelebb újhold?
Újhold időpontja - Holdnaptár
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: