Milyen első benyomást keltesz?

Személyiség teszt - kalkulátor

Mindig is kíváncsi voltál, milyen első benyomást keltesz az emberekben? Ha őszintén válaszolsz a kérdésekre, most megtudhatod személyiségünk tesztünkből.

Azzal sokan tisztában vagyunk, hogy akár egy üzleti tárgyalás, vagy egy baráti találkozó, vagy éppen egy randavú sikere múlhat azon: milyen első benyomást teszünk a másikra?

Sajnos olyannyira fontos az első benyomás, hogy sokszor nincs is második esélyünk. Itt mindent egy lapra kell feltenni: hiszen az állás, vagy épp az üzlet, vagy egy komoly szerelmi kapcsolat ezen a sorsdöntő találkozáson múlik.

Mire figyeljünk? Hogyan keltsünk jó benyomást? - tesszük fel joggal a kérdést, hiszen szeretnénk, hogy a lehető legpozitívabb hatást érjük el.  

Sokszor mindössze néhány másodperc alatt "lezajlik" a dolog, azaz ennyi idő áll rendelkezünkre, hogy másokban kialakítsuk az "első benyomást".

Figyelni kell minden apróságra:

Verbális tényezők: köszönés, hangsúly, beszédstílus, szóhasználat, hangfekvés, a beszéd dinamikája, hangereje, tónusa stb.

Nem verbális tényezők: megjelenés, öltözködés, hajviselet, kézfogás, testtartás, testbeszéd, tekintet, arcjáték, mimika, mosoly, mozgás stb.

Az első benyomás (legyen az akár pozitív, akár negatív) nagyon fontos, ez adja meg a találkozás alaphangulatát és ez "vésődik be" mélyen a tudatunkba, és hiába próbáljuk később megváltoztatni, általában nem fog sikerülni. Ezért tudatosan tenni kell érte!

Ahhoz, hogy jó társalkodópartner légy, fontos, hogy 100%-ban figyelj beszélgetőtársadra. Ennek módja az aktív hallgatás. A nevével ellentétben ez nem azt jelenti, hogy Te csak ülsz csendesen a sarokban és bólogatsz. Az aktív hallgatás segít abban, hogy pontosan megértsd partnered mondanivalóját, átérezd azt.

Lehetőséget biztosít a módszer arra, hogy pontosan azt az üzenetet értsd meg, amit a társad közvetíteni szeretne feléd. Lehetőséged van visszakérdezni, pontosító kérdéseket feltenni a beszélgetés során. A nyitott kérdések ösztönzőleg hatnak a sztorit megosztó félre, és további lendületet adnak.

Az aktív hallgatás egyik eleme az elhangzottak torzításmentes összefoglalása és megismétlése. Ezzel az összefoglalással partnered számára egyértelmű, hogy követed a mondandóját, továbbá lehetőség van pontosítások megtételére is.

Mindig nyílt testtartásban folytass beszélgetést, és élj a szemkontaktus lehetőségével.

A beszélgetés ideje alatt ne babráld a telefonodat, tabletedet. Ha fontos hívást vársz, ezt közöld a beszélgetés elején, és fogd olyan rövidre a telefonbeszélgetést, amennyire csak lehet.

A legjobb tanács a tiszteletteljes beszélgetéshez: semmi olyat ne tégy, amit Te magad sem szeretnél megélni egy közös társalgás alkalmával.

Személyiség teszt - kalkulátor
Milyen első benyomást keltesz?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: