Az adott napot előrejelző kalkulátor

Milyen napom lesz ma?

Az ébredés utáni néhány perc az egész napunkra hatással van - állítják agykutatók, szakemberek. Agyunk két féltekéje eltérő időben kapcsol be reggel. Az ébredés utáni gondolataink az egész napunkra hatással vannak, és tudatosan befolyásolhatók. Próbálja ki! Ébredés után gondoljon pozitív dolgokra és felejtse el a gondokat. Meglátja sokkal szebb napja lesz!

Az alvás nélkül eltöltött idő rekordját (amely dokumentált, ellenőrzött körülmények között valósult meg úgy, hogy semmilyen stimulánst nem használtak hozzá) Randy Gardner tartja. Gardner 1947-ben született és a rekordbeállítást 16 évesen 1964-ben, San Diegoban követte el.

A rekord: 264,4 óra (11 nap, 24 perc)

Ezzel megdöntötte Tom Rounds (Honolulu) korábban felállított rekordját, amely 260 óra és 17 perc volt. 

forrás: en.wikipedia.org

Az embereknek - az állatokhoz hasonlóan - szükségük élelmiszerre, vízre, oxigénre és alvásra a túléléshez. Az emberek számára a kielégítő alvás létfontosságú az egészség és a jó közérzet fenntartásához. Életünk közel egyharmadát (hozzávetőlegesen 25 évet) alvással töltjük. Nagyon sok ember szenved a kialvatlanságtól, és már nem is emlékszik arra, milyen érzés is igazán kipihentnek lenni.

Ráadásul az egyre többet használt stimulánsok, mint pl. kávé, energia ital valamint a külső hatások, mint ébresztőóra, világító fények a hálószobában nagyban zavarják meg a természetes alvás/ébrenlét funkcióinkat.

Mennyi alvásra van szüksége egy embernek?

A kérdésre nem adható egyszerű válasz. A National Sleep Foundation kutói szerint ez több paramétertől is függ: az ember kora, egészségi állapota, életmódja, életritmusa, munkabeosztása és stressz-szintje.

A kutatók az alábbi táblázatban foglalták össze az ajánlott alvás mennyiséget korcsoportok szerinti bontásban. (Sötétkékkel a javasolt óraszám, világos kékkel a még elfogadható óraszám és sárga színnel a nem ajánlott alvásmennyiség.)

Az álmok jelentése tudományosan még nem tisztázott, bár mindig is érdekelte az embereket. Álomfejtéssel viszont közelebb kerülhetünk a valósághoz, hiszen Sigmund Freud szerint az álmok szoros kapcsolatban állnak az álmodó személy tevékenységével, valódi érzéseivel, vágyaival és szimbólumokat rejtenek.

Mit jelent az álmod?

Az álmoskönyv segítségével most megtudhatod az álmod valódi jelentését kalkulátorunk segítségével

Milyen napom lesz ma?
Az adott napot előrejelző kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: