Álmoskönyv on-line kalkulátor

Álomfejtés - Mit jelent az álom? kalkulátor

Álomfejtés: Kerülj közelebb álmaidhoz! Az álmok jelentése tudományosan még nem tisztázott, bár mindig is érdekelte az embereket. Álomfejtéssel viszont közelebb kerülhetünk a valósághoz, hiszen Sigmund Freud szerint az álmok szoros kapcsolatban állnak az álmodó személy tevékenységével, valódi érzéseivel, vágyaival és szimbólumokat rejtenek. Mit jelent az álom? Az álmoskönyv segítségével most megtudhatod az álmod valódi jelentését. Forrásként a leghitelesebb anyagot használjuk, amely magyar nyelven elérhető: Krúdy Gyula Álmoskönyv-ét. Írd be álmodat kalkulátorunk üres mezőjébe, válaszd ki a legördülő menüből az álmodat, majd kattints a "SzámoldKi" gombra.

Szinte minden ember álmodik, mégis nagyon kevés információval rendelkezünk az álmokról.

- Honnan jönnek az álmaink?

- Mit jelentenek az álmok?

- Képesek lehetünk irányítani vagy befolyásolni álmainkat? stb.

Az álomszakértők, álomkutatók szerint álmaink mögött számos meglepő érdekesség található. Ezek közül szemezgettük ki a legérdekesebbeket a SzámoldKi.hu olvasóinak:

Az álom segít a tanulásban

A Harvard Medical School tanulmánya rámutat arra a tényra, hogy az álmok közben az agy probléma megoldó és információ befogadó képessége rendkívül hatékony. Az álom tehát nem más, mint az agynak az a "fázisa", mikor az új információkat hatékonyan be tudja építeni és meg tudja érteni. Így azt javasolják, hogy tanulás után egy kiadós alvás jót tesz, de ügyeljünk arra, hogy az alvás tökéletes sötétben és zajmentes környezetben történjen (ha szól a TV alvás közben, az kifejezetten káros).

Azt gondoltad, hogy csak a férfiak kiváltsága az orgazmus éjszaka, az álom hatására? Hát tévedtél!

Barbara Bartlik pszichológus, szexterapeuta szerint a hölgyek hasonlót élhetnek át mint a férfiak. Ehhez nem kell más, mint az alvásnak az a fázisa, melyet REM-nek (rapid eye movement - magyarul: gyors szem-mozgás) neveznek. Az alvás REM fázisában egy erotikus álom a hölgyek esetében is orgazmust idézhet elő.

Lauri Quinn Loewenberg álomkatutató egy 5000 fős mintán véztett kutatása egy - nem is annyira - meglepő eredményt mutat. A leggyakoribb álom nem más, mint az, hogy a házastársunk/partnerünk megcsal minket. Ez az álom mind a férfiak, mind a hölgyek esetében a leggyakrabban előforduló és sok esetben vissza-visszatérő jelenség. És ami a legmeglepőbb az az, hogy a megcsalásban résztvevő "harmadik fél" általában közeli barát vagy ismerős. 

A szakember véleménye szerint az álmoknak sok esetben semmi alapjuk nincsen, egyszerűen az "agyunk műveli ezt" velünk azért, mert fél a magánytól és a sértettségtől.

Lauri Quinn Loewenberg álomkatutató szerint egy éjszaka leforgása alatt nem csak egy, hanem akár egy tucat álmunk is lehet. 

Az álmok ciklikusan követik egymást és az elalvástól számítva folyamatosan hosszabbodnak. Az első álmunk általában 5 perc hosszúságú, majd ezt követően egyre hosszabb és hosszabb álmok következnek. A leghosszabb álmok általában 45-60 percig tartanak. Sajnos az álmok közül csak kevésre emlékszünk reggel.

Becslések szerint az emberek többsége közel 100.000 álmot álmodik meg élete során.

Álomfejtés - Mit jelent az álom? kalkulátor
Álmoskönyv on-line kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: