PARTIKÉPESSÉG-FELMÉRŐ KALKULÁTOR PASIKNAK

Partiképes pasi vagyok?

Hosszabb egyedüllét, és sok hiábavaló próbálkozás után feltesszük magunknak a kérdést: „Partiképes vagyok egyáltalán?”. Ilyenkor elkezdjük vizslatni azon hím társainkat, akik dekoratív vagy kevésbé dekoratív hölggyel az oldalukon jelennek meg. Majd nyugtázzuk, hogy mi is vagyunk legalább annyira jó pasik. Viszont akkor miért nem sikerül párt találni??? Kalkulátorunk a pártaláláshoz nem segít ugyan hozzá, de kiderítheted legalább, hogy mennyire vagy partiképes női szemmel.

 Bizonyára már Neked is megfordult a fejedben, hogy Interneten próbálj párt találni. Elég vegyes a kép. Valakinek nagyon jó tapasztalatai vannak, valaki pedig csak tovább növeli a csalódási láncot a világhálós próbálkozással. Interneten ismerkedni nem ciki, és semmi kivetnivaló sincs benne. De néhány alapszabályt érdemes betartani.

A lenti lista komoly párkeresőknek szól. Ha könnyed, egyéjszakás prédákra vadászol, akkor ez a rovat most nem Neked szól.

0. Regisztrálj egy társkereső oldalon.

1. A bemutatkozásunk legyen egyedi. Ez az egyik legnehezebb, de hidd el, hogy ez már fél siker. Írj magadról, de ne sablonokat. Lejárt a „szívem hölgyét keresem” szöveg. A bemutatkozás ne legyen egy-két mondatos, de kerüld a több oldalast is. Az aranyközépút itt is beválik.

2. Segíti a párkeresést, ha teszel fel magadról egy aktuális képet. Persze ezt sokan nem szeretnék, mert akkor „mit szólnak az ismerősök”, ha meglátnak. Ezt mindenki maga dönti el. De az tény, hogy a fényképes bemutatkozásokat többen elolvassák, és a nagy számok törvénye alapján nagyobb az esélyed.

3. Maradjunk még a képnél. A kép ne legyen egy évnél régebbi és látszódj rajta. Kerüld a napszemüveges, italozós, haverokkal csoportban állós képeket. Első körben a lányok Rád kíváncsiak és nem a haverjaidra. Csak olyan képet tegyél fel, amelyben fel vagy öltözve. Akkor is igaz ez, ha nagyon szépen ki vagy gyúrva, és elkészült a legújabb tetkód is. Tartsuk be a fokozatosságot!

4. Fontos, hogy ne hazudj se a bemutatkozó szövegben, se az egyéb paraméterek megadásánál. Semmi értelme hazudni. Sőt! Csak károdra válik.

5. A kapcsolatfelvétel történhet általad, de a hölgy is kezdeményezhet. Ma már mindkét forma megengedett. Ha írsz, akkor írj személyeset, informatívat. A „bökdösés” funkció nagyon helyes, de használják inkább a bátortalanok.

6. Amikor kapsz levelet, de az illető hölgy nem épp a Te stílusod, akkor köszönd meg, hogy vette a bátorságot, és írt Neked, de egyben jelezd azt is, hogy nem kívánod folytatni a csevegést.

7. Ha úgy érzed, hogy a vonal másik végén van egy lehetséges befutó, akkor próbálj meg minél több információt megszerezni tőle. Persze nem kell durván. Kérdezz, de óvatosan! Ne kihallgatás szerű legyen a leveled.

8. Egy idő után már kevés lesz az írásos forma, és felmerül a találkozás lehetősége. Jó tanács, hogy mielőtt elköteleződtök a személyes találkozás mellett, telefonáljatok pár percet. Nagyon nagy jelentősége van a hangnak, a beszédtempónak, és a ritmusnak. Ha ezek után is szimpatikusak vagytok, akkor irány a randi!

9. Hol legyen a randi helyszín? Személyes tapasztalat alapján nem érdemes egy többfogásos vacsival kezdeni a személyes találkozást egy elegáns étteremben. Félő ugyanis, hogy mégsem indul be az a bizonyos kémia, és akkor ott ültök kukán egymással szemben, miközben már megrendeltétek a fogásokat, de legszívesebben elszaladnál a helyszínről. Szóval kezdjetek egy teával, kávéval, sütivel… Ha szimpatikusak vagytok továbbra is egymásnak, akkor bátran belecsaphattok a vacsorás estébe is.

Reméljük, hogy tudtunk egy kis segítséget. Sikeres randizást! 

A párkeresések egy része azért sikertelen, mert valójában nem is tudjuk, hogy ki keresünk. Vannak elképzeléseink, hogy legyen szőke vagy barna, meg legyen X kg, de tulajdonképpen ez nem egy mély „specifikáció”, és főleg a külsőségekről szól. Először nekünk, magunknak kell pontosan megfogalmazni, hogy kit is szeretnénk magunk mellett tudni párként annak külső és belső tulajdonságaival egyaránt.

Erre egy kiváló módszer, ha veszünk egy lapot, és egy tollat. Nevetségesnek tűnhet elsőre a módszer, de ne ítéljünk elsőre! (Nálam bevált. A szerk.)

Szóval kibontottunk egy üveg bort, a kedvenc CD-nk pörög a háttérben. Skicceljük fel a lap közepére álmaink nőjét. Jaja! Tudom! Nem tudsz rajzolni. Nem baj. A pont, pont, vesszőcske szint itt épp elég. Legyen feje, törzse, haja… Aztán szépen kezd el feljegyezni, hogy milyen legyen a szeme színe, a formája… Tedd ezt egészen a bokájáig.

Ha végeztél a külsővel, akkor jön a neheze. Vedd sorba a belső jegyeket, amelyek Neked fontosak, és jegyezd fel, hogy milyen legyen a hölgy a konyhában, az ágyban, hány nyelvet beszéljen, milyen családból származzon, legyen nőies az öltözködése… Ne felejtsd el azokat a téged idegesítő szokásokat is feljegyezni, amit nem szeretnél. Például ne legyen tisztaságmániás, ne háborogjon, ha a srácokkal mész sörözni, ne lógjon a nyakadon, ne hordjon harisnyanadrágot, mert az utálod, stb.

Ha ezzel készen vagy, akkor fordítsd meg a lapot. A pont, pont, vesszőcske módszerrel vázold fel magad, és gyűjtsd össze, hogy Te hogyan fogsz viselkedni ezzel a nővel. Például: szeretnék vele egy lakást vásárolni, tisztelni fogom, minden nap megdicsérem…

Szánj erre a feladatra időt, és a tényleg gondold át! Lehet, hogy ez nem egy este lesz, hanem egy hét vagy hónap. Lehet, hogy minden nap eszedbe fog jutni valami fontos tulajdonság, amit még nem írtál fel.

Ez a módszer gyerekesnek tűnik, de segít magadban is tisztázni az igényeidet, és hangsúlyossá tenni, ami Neked valóban fontos. Az agyad átáll erre a képre, és a tudatalattid ez alapján fog keresni.

Nevetni jó, nevetni mindenki szeret. Ennek az az oka, hogy a nevetés boldogsághormont szabadít fel a szervezetünkben, amitől kiválóan érezzük magunkat. Arról is nem beszélve, hogy a nevetésnek, és a pozitív hangulatnak gyógyító ereje is van.

A humor nagyon fontos része életünknek, és a párválasztásnál is kiemelt figyelmet érdemel. Főleg a nők számára fontos, hogy partnerüknek legyen humorérzéke. Miért is van ez így?

Ahhoz, hogy valaki szellemes legyen és szórakoztató, intelligenciára, kreativitásra van szükség. Az ilyen típusú emberek pedig jól teljesítenek az élet más területein is. Vagyis ősasszonyunk azt feltételezhette, hogy a humoros ősapa sokkal jobban vadászik a mamutra, mint kevésbé vicces társai. Lefordítva a mai nyelvre: a humoros férfiak könnyebben szereznek munkát, többet keresnek, és nagyobb eséllyel képesek felnevelni az utódokat. És nem utolsó sorban, az élet is sokkal szórakoztatóbb velük. Szóval megint egy evolúciós sztoriba akadtunk.

Uraim! Ha azt szeretnék, hogy a hölgyek „szimatot” fogjanak, és benne legyetek a versenyképes hímek táborába, akkor tessék nevettetni!  

Partiképes pasi vagyok?
PARTIKÉPESSÉG-FELMÉRŐ KALKULÁTOR PASIKNAK
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: