Tőzsdei, befektetési tudást felmérő kalkulátor

Pénzügyi műveltségi teszt

Szeretné megforgatni a pénzét egy kicsit? Jó lenne a banki kamatoknál magasabb hozamot elérni? Akkor ne feledje: ez egy szakma, ehhez érteni kell. Önnek milyen a pénzügyi műveltsége? Kalkulátorunk segítségével megtudhatja.

A TBSZ (Tartós Befektetési SZámla) lényege, hogy a befektetéseire vonatkozó 15%-os kamatadóra, a 6%-os egészségügyi hozzájárulásra (EHO), valamint az osztalékadóra vonatkozó adófizetési kötelezettség kedvezőbbé tehető (sőt teljesen elkerülhető), ha a TBSZ-en helyezi el befektetését a számla megnyitási évét követő 3-5 évig.

Ön még mindig bankban tartja a pénzét alacsony kamaton? Számoljon utána!

prove it

Nem akarjuk túlmagyarázni de álljon itt néhány állítás:

- jelenleg Magyarországon nagyítóval kell nézni a kamatokat, szinte értelmetlen a pénzt betétben tartani

- a minimális kamat - amit Ön megkapna - tovább csökken, hiszen abból levonnak 15% kamatadót és 6% EHO-t (ez együtt 21% - ami az államkasszába megy)

Megoldás: le kell cserélni az elavult bankbetétet Tartós Befektetési Számlára!

Magasabb hozamlehetőség, kisebb - vagy akár teljesen nulla - adófizetés! Hogy lehet, hogy Önnek még nincs?

Ide kattintva, regisztrációját követően pénzügyi szakértőnk felveszi Önnel a kapcsolatot és tájékoztatja a részletekről. 

Elkészítettünk Számodra egy olyan kalkulátort, melynek segítségével forint pontossággal kiszámolhatod, hogy mennyi kamatadót és EHO-t tudsz megtakarítani azzal, ha pénzedet nem bankbetétben, hanem Tartós Befektetési Számlán (TBSZ) tartod. 

TBSZ kalkulátorunk ide kattintva indul. 

Pénzügyi műveltségi teszt
Tőzsdei, befektetési tudást felmérő kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: