Megtermékenyülés optimális napja kalkulátor

Peteérés kalkulátor

Peteérés kalkulátor vagy más néven ovuláció kalkulátor. Kisbabát szeretnétek? A teherbe esés nem is olyan könnyű, minél jobban akarjuk, annál görcsösebben megy. A siker érdekében nem árt tudnunk a megtermékenyülés optimális időpontját. Kalkulátorunk ebben segít most Nektek! Azért ne csak számoljatok, másra is szükség lesz... :) Peteérés kalkulátor segítségével kiszámolhatod, hogy mikor tudsz legnagyobb valószínűséggel teherbe esni. Add meg a legutolsó menstruációs ciklusod kezdőnapját és a menstruációs ciklusod átlagos hosszát (napokban) és nyomd meg a SzámoldKi gombot.

Miközben a petesejt a peteérés után kb. 24 óráig él, addig a spermiumok kb. 3-4 napig (néha akár 5 napig is) életben maradhatnak a női nemi szervekben. Mindez tehát azt jelenti, hogy az ovuláció előtt néhány nappal a női nemi szervekbe bejutott spermiumok életben lehetnek és megtermékenyíthetik az érett petesejtet.

Ha alaposan belegondolunk, hogy egy ciklus alatt mindössze egyetlen peteérése van egy nőnek, akkor nyilvánvalóvá válik, hogy nagyon "résen kell lennünk", hogy nehogy lemaradjunk róla.

Ha az alatt a kb. 24 óra alatt nem kerül sor a megtermékenyítésre, akkor sajnos "ez a hajó már elment", és a petesejt kb. két hét múlva feloldódik és eljön a következő menstruációs szakasz.

Peteérés kalkulátor
Megtermékenyülés optimális napja kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: