Prosztata megnagyobbodás kalkulátor

Baj van a prosztatámmal?

A prosztata leggyakoribb betegségei a prosztatagyulladás és a prosztata jóindulatú megnagyobbodása, ritkább esetben a prosztata rákos megbetegedése. A tünetek mindhárom esetben hasonlóak: vizelési nehézségek, fájdalom, potenciazavar. Kalkulátorunk segítségével megtudhatja, van-e ok az aggodalomra. A kérdések az elmúlt 1 hónapra vonatkoznak. A számítás mögött a nemzetközi International Prostate Symptom Score (I-PSS) tesztje áll.

Szeretne többet megtudni a saját kockázatairól? 

A CMC Déli Klinika® szakértői készséggel állnak rendelkezésére:

-        az Ön személyre szabott, urológiai komplex rizikóelemzésének a felmérésében, elkészítésében

-        az Ön egyéni rizikófaktoraihoz, napi életviteléhez leginkább megfelelő személyre szabott szűrővizsgálati és egészségterv megalkotásában és mindennapi hatékony megvalósításában

-        valamint a prosztata betegségek és a prosztatarák precíziós kivizsgálásában és gyógyításában

Bővebb információk: www.urologiaikozpont.com 

A prosztata, más néven a dülmirigy a férfi szaporító szervrendszerének része. Egy kisméretű, kerekded mirigy, amely a végbél előtt, a húgyhólyag alatt helyezkedik el, keresztül halad rajta a húgycső. A prosztata dió nagyságú mirigy, amely a herékben termelődő spermához termel a spermiumok mozgását elősegítő váladékot. A prosztata által termelt tejszerű folyadék a herékből az ondóvezetéken keresztül áramló hímivarsejtekkel összekeveredve biztosítja a spermiumok életképességét szavatoló környezetet.
Serdülőkorban a fiúknál növekedésnek indul a prosztata a férfi nemi hormonok hatására és ettől a pillanattól az életük végéig folyamatosan növekszik. Emiatt okoz a kor előrehaladtával egyre több problémát a prosztata megnövekedése.

Mivel a férfiak prosztatája, növekedésének mérete egyénenként jelentősen eltérhet, így előfordul, hogy valakinél már akár fiatal korban is jelentkeznek a tünetek, másoknál életük végéig sem okoz semmilyen problémát.

A leggyakrabban előforduló tünetek a következők:

- a hugyhólyag nem teljes kiürülésének érzése,
- fájdalomérzet (szúró-csipő) vizelés során
- vékony, többször megszakadó vizeletsugár,
- zavar a nemi élet során
- vizeletcsöpögés,
- a vizelet visszatartásának nehézsége
 
A prosztata problémák általában jól kezelhetők, a tünetek viszont sokat ronthatnak mindennapjaink életminőségén, ezért panaszok esetén javasoljuk, hogy keressen fel egy szakorvost.
Baj van a prosztatámmal?
Prosztata megnagyobbodás kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: