Öltözködési gyorskalkulátor haladók részére

Stílusosan öltözöl? (férfiaknak)

“Fashions fade, style is eternal” - mondta Yves Saint Laurent. Magyarul annyit tesz: a “A divat múlandó, a stílus örök.” Vajon Te már megtaláltad a saját stílusod? Kalkulátorunk segítségével kiderítheted!

A ruhagyártók egyre szélesebb vásárlói igényt igyekeznek kielégíteni. Nem ritka, hogy ingvásárlás esetén különböző szabású termékekkel jelenik meg egy-egy márka, hogy mindenki alkatának megfelelő ruhadarabot tudjon választani. 

 

A slim fit (vagy skinny) jelzés a szűkített, ún. „tapadós” fazont jelenti. Ingek esetén ez azt jelenti, hogy derékban és csípőben az ing nem fog elállni, maximum 1-2 centiméternyi „felesleg” van a textilben. Tekintettel arra, hogy ezek a darabok kiválóan követik a test vonalát főleg a vékony, magas és sportos testalkatú urak számára ajánlott ez a fazon.

A body fit, a slim fit-nél egy kicsit bővebb fazon, de továbbra is megjelenik a szűkítés a derék és csípő táján. Ezt a szabást már a kicsit testesebb, pocakosabb férfiak is viselhetik gond nélkül.

A regular fit (vagy loose) a hagyományos, bővebb fazonú ing. Ezt bátran viselhetik az erősebb, obes testalkatú férfiak. Ezen szabásnál nem található szűkítés vagy karcsúsító vonal. 

Azzal a legtöbb férfinak (és nőnek) nincs problémája, hogy egy egyszínű öltönyhöz és egy csíkos inghez milyen nyakkendőt válasszon. A probléma ott kezdődik, ha egynél több ruhadarabon van csík. De nem kell megijedni. Csak néhány szabályt követni.

Első, figyeljünk a színharmóniára. Második: vegyük figyelembe az egyes ruhadarabokon futó csíktávolságot. Ha az öltönyünkön halvány, és ritka csíkok futnak, akkor bátran vegyünk fel hozzá színben harmonizáló, sűrű csíkos inget, és egy vastagon csíkozott nyakkendőt. Lásd kép bal oldala.

Soha ne kövessük el a jobb képen látható hibát, ahol minden sűrű csíkozásba torkollik, és minden azonos színharmóniában úszik. 

forrás: misterdivathaz.com 

Ha igényes társaságba kapunk meghívót, akkor nagy valószínűséggel a meghívóban szerepelni fog az is, hogy hogyan kell megjelennünk, és milyen öltözéket illik viselnünk. Hogy biztosan ne hibázzunk, és ne legyünk túl- vagy alulöltözöttek, nem árt pontosan megismerni a dress code tartalmat.

White Tie

Az elegancia csúcsát jelentő öltözék. Frakk, hófehér ing, mellény, nadrág, FEHÉR csokornyakkendő viselése kötelező ezen az eseményen. Ne felejtsétek otthon a hófehér nadrágtartót ebben az esetben!

Black Tie

Második legelegánsabb viselet. Itt a fehér csokornyakkendő helyére FEKETE csokornyakkendő kerül, ami kézzel kötött (más szín nem megengedett) és kötelező a szmoking fehér, mandzsettás inggel. Ehhez a szereléshez dukál a fehér díszzsebkendő.

Formal

Más tartalma van az egyes országokban, de az biztos, hogy elegáns megjelenés szükséges, amit egy sötét öltönnyel kivitelezhetünk.

Semi-Formal

Az öltözék attól függ, hogy a mikor indul az esemény. 18:00 óra előtt elegáns öltöny, 18:00 órai kezdés után sötétebb színű öltöny és nyakkendő viselése kötelező.

Informal

Hétköznapi viseletet jelent. Szövetnadrág javasolt és zakó is szükséges. A zakó színe eltérhet a nadrág színétől. Ebben az esetben is kell a nyakkendő.

Business Formal

Az urak esetében megegyezik a Semi-Formallal. (Női vonalon van csak eltérés.)

Casual

Kényelmes, és hétköznapi ruházatot jelent, de nem sportosat. Kerülendő a farmer is. Egy laza, de hivatalos öltözék megfelelő ezen alkalomra.

Nem lehetetlen kihívás kockás öltönyt csíkos mintákkal kombinálni, ha a színek harmóniáját a minták megfelelő kontrasztjával sikerül párosítanunk. Csakúgy mint a „csíkos csíkossal” esetében. Az biztos: a végeredmény nem lesz unalmas ...

Forrás és teljes cikk: misterdivathaz.com 

Mister Férfidivatház

Stílusosan öltözöl? (férfiaknak)
Öltözködési gyorskalkulátor haladók részére
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: