Terület mértékegységek átszámítása kalkulátor

Hektár, négyszögöl, négyzetméter, négyzetcentiméter, átváltása kalkulátor

Egy négyszögöl az hány négyzetméter? Mennyi a területe egy kataszteri holdnak és hogyan lehetne azt átszámítani hektárba? És egy hektár az hány négyzetméter? Négyzetkilométer, négyzetméter, négyzetdeciméter, négyzetcentiméter, hektár (ha), ár, négyzetmérföld, acre, négyszögöl, kataszteri hold stb. Bajban vagy a terület mértékegységek átváltásával? Kalkulátorunk most segít ebben!

A négyzetméter a terület (származtatott) mértékegysége az SI rendszerben. Jele: (az SI szerint), de a lakóingatlanok hirdetésében az nm rövidítés is előfordul.

A négyzetméter meghatározása a következő: az 1 méter oldalhosszúságú négyzet területe. Az SI-mértékegységek közül a méterből származtatható, ami a fény által egy másodperc alatt vákuumban megtett út 1/299 792 458 része.  (forrás: wikipédia)

Figyelem! A területegységek négyzetre emelése a váltószámokat is négyzetre emeli.

Az SI mértékegységeken túl használatos még néhány egyéb mérőszám a terület mérésére. Álljon itt néhány példaként az átszámítási értékkel együtt:

1 négyszögöl = 3,597 m2

1 kataszteri hold = 1600 négyszögöl = 5754,64 m2 =0,575464 hektár (ha)

Az életben sokszor találkozunk olyan szituációkkal, mikor hirtelen nem tudjuk, "mennyi is az annyi"... Ha iszunk egy pint sört Angliában, vagy épp szeretnénk megvenni egy telket, amelyet hektárban vagy ne adj isten "ár"-ban adnak meg. 

Számos esetben szükségünk lehet hosszúság, súly vagy akár térfogat mértékegységek átváltására is.

Hektár, négyszögöl, négyzetméter, négyzetcentiméter, átváltása kalkulátor
Terület mértékegységek átszámítása kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: