Mennyi a súlya az üres palacknak?

Üvegek rejtélye

Egy teli üveg zölt tea súlya: 350 gramm. Egy félig teli üveg zöld tea súlya: 200 gramm. Mennyi a súlya ezek ismeretében az üres üvegnek? (nehézségi szint: 2/5) Az általad helyesnek gondolt számot írd be az Eredmény feliratú boxba, majd nyomd meg a SzámoldKi gombot. Így megtudhatod, hogy helyesen számoltál-e. (ötlet és fotó: brilliant.org)

A feladvány sokféleképpen megoldható, mi most az egyik egyszerű gondolkodási módot mutatjuk meg Neked:

A teli üveg (első kép) és a félig teli üveg (második kép) közötti súlybeli különbség: 350g - 200g = 150g.

Ez a különbség pedig nem más, mint fél üveg tea súlya. 

Ha fél üveg tea 150g, akkor egy teli üvegnyi ennek épp a duplája, azaz 300g. 

Ha viszont tudjuk, hogy egy teli üveg tea (üveggel) 350g, akkor ebből levonva egy üvegnyi tea súlyát (300g), kapjuk az üveg súlyát, ami 50g.

A SzámoldKi.hu oldal azzal a céllal jött létre, hogy hasznos kalkulátorokat fejlesszen olvasóinak, melyek segítségével könnyen kiszámolhatnak olyan dolgokat, melyhez komolyabb utánjárás, vagy szakmai háttér szükséges. A kalkulátorokat a főoldalunkon kategóriák szerint csoportosítottuk, de intelligens keresőnk segítségével is könnyen megtalálhatod a Neked szükséges kalkulátort.

Legnépszerűbbek:

Milyen a helyesírásod? Teszteljük le!

Kövér vagyok vagy sovány? Hány kilónak kellene lennem?

Összeilletek-e a pároddal?

stb.

A kalkulátorokon túl játékos feladványokat, matematikai kvízeket, gondolkodtató és vicces rejtvényeket is találsz a SzámoldKi.hu oldalán IDE kattintva. 

Üvegek rejtélye
Mennyi a súlya az üres palacknak?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: