Melyik van hozzám közel?

Világörökség helyszínek

A program segítségével megtalálhatjuk a hozzánk közel eső Világörökség helyszíneket.

A világörökségi helyszínek olyan kulturális vagy természeti szempontból egyedinek számító értékek, melyet az UNESCO keretén belül működő Világörökségi Bizottság (World Heritage Committee) az általa igazgatott Világörökség Programba felterjesztett.

A program célja az emberiség kulturális és természeti örökségének védelme, azok nyilvántartásba vétele. A programot a Világ kulturális és természeti örökségének megóvását célzó egyezmény (Convention Concerning the Protection of World Cultural and Natural Heritage) név alatt 1972-ben alapították. Az alapítás óta több mint 180 ország ratifikálta a megállapodást.

Az Egyezmény aláírásával valamennyi részes állam kötelezettséget vállal arra, hogy a saját területén fekvő világörökségi helyszíneket óvja és megőrzi a későbbi generációk számára, illetve hogy lehetősége szerint hozzájárul a Világörökségi Listán szereplő helyszínek védelméhez. (A megőrzési kötelezettség megszegése esetén lehetőség van a listából való törlésre is).

forrás: wikipédia

1. Budapest -a Duna-partok, a Budai Várnegyed és az Andrássy út

2. Hollókő Ófalu és környezete

3. Az Ezeréves Pannonhalmi Bencés Főapátság és természeti környezete

4. Hortobágyi Nemzeti Park – a Puszta

5. Pécs (Sopianae) ókeresztény temetője

6. Fertő/Neusiedlersee kultúrtáj

7. Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj

8. Az Aggteleki-karszt és a Szlovák-karszt barlangjai

Külföldön járva számtalan veszélynek vagyunk kitéve, melyek egy idegen országban jelentősebb problémaként jelentkeznek, mint ismerős környezetben. Az utasbiztosítási termékek balesetből, betegségből és poggyászkárból felmerülő költségekre kínálnak fedezetet 24 órás, magyar nyelvű, az egész világra kiterjedő, az év minden napján rendelkezésre álló telefonos segítségnyújtási szolgáltatással egybekötve. 

Amennyiben magánemberként járja a világot, az egyéni és csoportos utasbiztosítási termékek kínálnak fedezetet. Ha gépjárművével Európa területén balesetet szenved, vagy gépjárműve meghibásodik, az Autó Extra kiegészítő biztosítás birtokában különféle segítségnyújtási szolgáltatásokat vehet igénybe.

Különleges csomagjaink:

- tengerparti utazásokhoz

- repülőgépes utazásokhoz

- téli sportok kedvelőinek, síeléshez

Ne bajlódjon a részletekkel, regisztráljon és kollégánk azonnal visszahívja és tájékoztatja a részletekről.

Világörökség helyszínek
Melyik van hozzám közel?
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: