Alvás

Kezdjük a nagy kedvenccel, az alvással. Alapvetően a szex egy kimerítő elfoglaltság, hiszen izzadást okoz, és nem mellesleg csak úgy égetjük a kalóriákat. Arról nem is beszélve, hogy az egész álmosságot az orgazmus következtében felszabaduló prolaktin hormon okozza. Míg ez el nem tűnik a szervezetből, addig igenis hamar elalszik az ember, főleg akkor, ha amúgy is álmos, és nehéz nap áll mögötte. Éppen ezért ne haragudjunk a másikra, ha egy kielégítő szex után egyszerűen bevágja a szunyát.

Összebújás

Az egyik legjobb rész az orgazmust követően. Az emberek többsége igényli az intim közelséget, ideértve a bőrkontaktust, főleg akkor, ha mindezt az egész testével is megteheti. Ezáltal egy nyugtató, kellemes érzés tölt el mindenkit, igazi ellazuláshoz vezet. Mint tudjuk, az ölelés a szeretet kifejezőeszköze.

Étkezés és beszélgetés

Nem is gondolnánk, milyen gyakori elfoglaltság az azonnali tápanyagpótlás. Mivel kalóriát éget el a szervezet, azt érdemes pótolni is, tehát nem ritka, hogy kipakoljuk a hűtőt, vagy éppen rendelünk egy jó nagy pizzát. Bár éjszakára nem biztos, hogy a legjobb megoldás, ha vigyázni szeretnénk a vonalainkra.

Arról nem is beszélve, hogy a szex elég bensőséges, így nagyon jó alkalmat jelent az utána következő kis időszak a személyes, mélyebb beszélgetésre. Egy finom pizza, egy pohár bor és egy jó téma, még ha kényes is.

Tisztálkodás

Az emberek jelentős része szereti lemosni az izzadságot szex után. Egy gyors zuhany meghozza a tisztaság érzését, és segít megszabadulni a baktériumoktól is. Arra elleneben nagyon figyeljenek a hölgyek, hogy ne üljenek bele lehetőleg egy kád forró vízbe, mivel a kitágult ereknek hála minden érzés intenzívebb. Arról nem is beszélve, hogy ilyen esetben könnyebben bejutnak a fertőzések az intim területekre.

Telefonnal való babrálás

Jóval később kerül elő, mint számítani lehetett rá, de nem mehetünk el mellette szó nélkül. Manapság egyre többen keresik a telefonjukat már abban a pillanatban, ahogy véget ért az aktus. Ez nem meglepő jelen digitális világunkak köszönhetően, de meglehetősen elkeserítő, hogy ennyire személytelenné válik egy olyan intim idő, mint a szex. Ha már a legnagyobb élvezet kapcsán sem tudunk meglenni telefon nélkül, ott már komoly segítségre is szükség lehet.

Közös tévézés

Ha közösen nézzük, akkor remek levezetője lehet a napnak, hiszen valószínűleg amúgy is így teszünk. Sokkal meghittebb, mintha a telefonon a Facebook pörög, vagy éppen nagy csetpartyba kezdünk valakivel.

Pótolni a folyadékveszteséget

Az egyik nagyon fontos dolog, hogy pótoljuk a kiizzadt vizet. Éppen ezért nem probléma, ha szex után azonnal megiszunk egy vagy akár kettő nagy pohár vizet, hiszen ezzel is hidratáljuk a szervezetünket.

Végül pedig egy lépés, ami mindig eljön: a felöltözés. Van, aki azért öltözik fel, mert éppen munkába indul, míg más azért, hogyha bejön a gyerek, nehogy meztelenül lássa, megint más pedig azért, mert nem igazán preferálja a meztelenül alvást.

Mindenkinek más szeánszai vannak szex után, melyet akár tudattalanul is elvégez. Figyeljük meg, hogy nekünk is vannak-e ilyenek, és ha igen, mit teszünk!


Szex