Kizárt lehetőségek

Életvitelünk szempontjából vannak stresszlevezetési módszerek, amelyek olyankor, amikor tiszta pipák vagyunk, pont nem működnek. Jó megoldásnak tűnhet a jóga, persze erre sem a metrón utazva, sem az üzletben, ahol dolgozunk nincs lehetőség. De néha lehet, hogy úgy érezzük, bokszolni lenne kedvünk. Talán még otthon tudnánk is helyet kialakítani egy ilyen nagy zsáknak, de pont, amikor szükség lenne rá, nagy valószínűséggel nem otthon fogunk tartózkodni.

Elérhető megoldás

A legideálisabb megoldás egy olyan eszköz, ami helytakarékos. Valami egészen apró, kompakt dolog, amit könnyedén magaddal is vihetsz a mindennapjaid során. A táskád kihagyhatatlan kellékévé válik, mint a mobiltelefonod. Ennek a feltételnek megfelel egy stresszlabda is. A mai tudásunk alapján kijelenthetjük, nem ez a fajta labda az, amely a stressz levezetésre a leginkább alkalmas.

A legjobb megoldás erre a célra a pörgettyű. Tökéletes arra is, hogy akár az unalmas percekben lefoglald magad. Az eszköz használata nem tereli el a figyelmed a legfontosabb dolgokról. Használat közben csak pörgetni kell és koncentrálni. A manapság kapható legjobb stresszkezelési eszköz ez.

Az eszköz használata

A pörgettyűt egy kézzel kell tartani, két ujj közé fogva. A másik kézzel tudjuk megpörgetni. Kellő mennyiségű gyakorlás után már nem is lesz szükségünk mindkét kezünkre. A tartó kézzel is meg fogjuk tudni pörgetni az eszközt. Kerámia csapágyainak köszönhetően hosszú élettartamú kis játékról van szó. A megjelenésében az ágaiban elhelyezett színes gyűrűk használat közben érdekes szín kavalkádban jelennek meg a forgásnak köszönhetően.

A színeket látva, és az egyszerű, de folyamatos tevékenyégnek köszönhetően percek elteltével lelki állapotunk kiegyensúlyozódik. A stressz, a szorongás, a túlpörgetettség és a feszített munkatempó áldozatai vagyunk mindannyian. Ez az életritmus szinte elkerülhetetlen. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy ennek hosszú távon nyilvánvaló egészségkárosító hatásai is vannak.

Vezesd le a stresszt játszva és könnyedén bárhol és bármikor. Ezzel az egyszerű módszerrel átvészelheted a stresszesebb időszakokat, hogy a fennmaradó időt békében, harmóniában és egészségesen tölthesd. Az unalmas percekben is kitűnő hasznát veheted, ha csak épp nincs semmi teendőd. Használatukkal a fiatalabb korosztály is megbirkózik, és az ő egészségügyi és lelki állapotukra is jó hatással lehet.


Gyermek