A This Is For My Girls (Lányaimnak) című számot Diane Waren írta, aki szerint a lányoknak szóló harsány himnusz olyan, mintha a We Are the World és a Lady Marmalade találkozásából született volna - ismertette a BBC News hírportálja.

    A szám megjelenését a vasárnapig tartó SXSW (South by Southwest) zenei és filmfesztiválra időzítették, amelyen a first lady szerdán mond beszédet. Michelle Obama a rendezvényen a Let Girls Learn (Hadd tanuljanak a lányok) kezdeményezéséről szól, amelyet azért indított, hogy a serdülő lányok közül minél többen tanulhassanak világszerte. A dalt előadó művészek közül többen részt vesznek majd a kezdeményezésről szóló tanácskozáson is.

    A This Is For My Girls dzsesszes kürtszólama és erőteljes dobütései valamiféle katonás lendületet adnak a számnak, amelynek előadói között van Kelly Rowland, Kelly Clarkson és Missy Elliott is.

    A szöveg olyan általános érvényű tanácsokkal szolgál, mint: nem fogadj el senkitől semmit, fontos a tisztelet vagy mindig maradj erős.

    A további énekesek között szerepel Janelle Monae, a Glee - Sztárok leszünk! című sorozatból ismert Lea Michele, a Disney sztárja, Zendaya, a 16 éves Jadagrace és a Beyonce által pártfogolt Chloe és Halle.

    A szám forgalmazásának bevételével minden fellépő a Let Girls Learn nevű kampányt támogatja.
    Warren elmondta, hogy már régen nem született hasonló himnusz a lányoknak. Hozzátette: úgy képzelte, hogy sokan fogják énekelni, és reméli, hogy népszerű, világszerte ismert himnusz válik belőle.
    A dalt kizárólag az iTunes-ről lehet letölteni szerda délutántól.
 


Laza Kultúra