Őri László (Fidesz-KDNP) alpolgármester a szavazás előtt az MTI-nek elmondta, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) a csütörtöki döntéssel együtt összesen 2,5 milliárd forint értékben terveznek óvoda- és bölcsőderekonstrukciót.    Első körben több mint 800 gyermek és 40 csoport számára helyet adó hét óvodát és három bölcsődét érintő fejlesztés indulhat, amelynek keretében az intézmények teljes egészében megújulnak - emelte ki.

    Elmondta, hogy az áprilisi közgyűlésen döntenek a további intézmények felújításához szükséges pályázatokon való részvételről.

    A közgyűlés szünetében tartott sajtótájékoztatón Vicze Csilla és Kővári János, az ellenzéki Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) képviselői arról számoltak be, hogy a TOP-forrásból finanszírozott fejlesztésekről szóló előkészítő és háttéranyagokat nem kapták meg.


    Girán János (Fidesz-KDNP) alpolgármester az ülésen erre úgy reagált, hogy a pályázatok költségét építőipari becslési segédlet alapján számolták ki, "mivel akkor lehet tervezni, amikor a források rendelkezésre állnak".

    A pályázatokat márciusban, illetve áprilisban kell beadni, a támogatói döntés után, a műszaki tervek birtokában 2016 nyarán folytathatják le a kivitelezési és eszköz-közbeszerzési eljárásokat. A kivitelezések várhatóan 2017 júliusára fejeződhetnek be - olvasható a kapcsolódó előterjesztésekben.

    Az előterjesztéseket végül egyhangúlag hagyta jóvá a közgyűlés.


Gyermek Kultúra