Már a kicsik is szeretik

Egy kép két darabban, némi puzzle fazon, és kész is a baby puzzle. Egészen kicsi lurkók is össze tudják már rakni a két darabot, és mivel az ő kezükben a papír még sérülékeny anyagnak számít, ennek a korosztálynak szánt összerakós játékot általában fából vagy habtapi anyagából készítik.

Fontos a méret, mert ebben a korban mindent a szájukba vesznek, és ez nagyon veszélyes is lehet. Ajánlott a játék dobozán feltüntetett ajánlott életkort betartani, így elkerülhetőek a balesetek. Ha pedig egyszer kedvet kaptak, az életkoruk előrehaladtával egyre több darabból álló képeket is össze tudnak rakni, és büszkén mutogatják munkájuk eredményét.

Fontos azonban, hogy kezdetben segítség kell a képek kirakásához, mert a puzzle logikáját is meg kell ismerni, rá kell érezni. Egy 3-4 év körüli kisgyerek már képes némi segítséggel, aztán gyakorlás után már egyedül is kirakni egy 24 vagy 36 darabos képet.

Ha meg szeretné nézni, hogyan boldogul csemetéje ezzel a játékkal, vagy ha már megszerette, csak képekkel szeretné őt meglepni, a jatekajandekaruhaz.hu webáruházban újabb kedvenc puzzle-öket találhat, nézzen szét a kínálatukban.

Variációk egy témára

Játék és oktató eszköz, ami egyben fejleszt is. A koncentrációt, megfigyelőképességet, de a türelmet is, ami egy igen jó adottság, ha valaki rendelkezik vele. Logikai képesség is kell ahhoz, hogy egyes darabokat össze tudjunk illeszteni, főleg akkor, ha már a rajta lévő kép nem igazán ad segítséget. Nem utolsó sorban a finommotorikát is fejleszti, hiszen a kicsi gyerekeknek még a darabok összerakása is komoly kihívás.

Miért legyen a gyerkőc polcán ebből a típusú játékból is?

  • Mert játszva lehet vele tanulni, fejlődni
  • Mert minden életkorhoz találunk nehézségi szintet
  • Mert nem csak egyedül lehet vele játszani
  • Mert nem csak egyszer lehet összerakni, bár ez a túl nagy darabszámú képeknél már nem biztos, hogy opció.

 

Ha egy kirakó már nem elég izgalmas, lehet barátokkal, rokonokkal cserélni, így a kirakás élménye is megosztható.

Modern, 3D-s puzzle a Szoti játékbolt, ajándék áruházból

A hagyományos puzzle újabb modern változata a 3D-s puzzle. Ezek a játékok már térlátást is igényelnek, sőt a natúr fából készült változatok a fantázia függvényében akár a művészi vénáit is megmozgatják lurkóinknak, mert tetszőleges színre festhetőek. Az elkészült mű aztán a szobájuk díszeként is szolgálhat, amire büszkék lehetnek.

Nagyon jó ajándék is lehet egy-egy szülinap, karácsony, vagy családi/baráti látogatás alkalmával.

 


Gyermek