Nyerő lottószámok a múltban - kalkulátor

Fix számokkal lottózol? Most megtudhatod, nyertél volna-e valaha!

Nagy lottó játékos vagy? Állandó számokkal játszol hétről-hétre? Akkor most kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy a lottó magyarországi történelme során nyertél volna-e valaha szerencseszámaiddal. Kalkulátorunk az összes lottóhúzás adatát tartalmazza a kezdetektől, napjainkig, így most könnyedén kereshetsz az adatok között. Csak válaszd ki a lottó fajtáját és vesszővel elválasztva írd be szerencseszámaidat a mezőbe (a számok közé nem kell space-t tenni, csak vesszőt). Na, nyertél volna?

Ha alaposan megnézzük a lottóstatisztikákat, akkor láthatjuk, hogy vannak számok, melyek "mintha gyakrabban jönnének elő", más számok viszont régóta "rejtőzködnek" és már évek óta nem bukkantak fel a lottóhúzáskor.

A lottósorsolások összes eddigi adatát számítógéppel feldolgozva (melyet hétről-hétre frissítünk az új húzások adataival) készítettük el Számodra azokat a kalkulátorokat, melyek segítségével a régóta ki nem húzott számokat tudod megnézni. Csak kattints a kívánt játékra!

Mely számokat húzták ki legrégebben az ötös lottón?

Mely számokat húzták ki legrégebben a hatos lottón?

Mely számokat húzták ki legrégebben a skandináv lottón?

Sokan eljátszottak már a gondolattal, hogy teljes fizetésükből lottószelvényt vesznek és a sok-sok szelvénnyel nagy eséllyel elviszik a főnyereményt. Mások úgy gondolják, hogy összeállnak sokan, és együtt vásárolnak rengeteg szelvényt, ezzel jelentősen megnövelve nyerési esélyeiket.

De pontosan mennyi szelvényt is kellene kitöltenünk ahhoz, hogy az összes lehetséges számkombinációt megjátsszuk, azaz biztosra menjünk?

A feladat tisztán matematikai feladvány, ahol a következő paramétereket kell figyelembe venni:

Kihúzható számok száma: 90 (n)

Kihúzott számok száma: 5 (k)

A számítás a valószínűségszámítás szabályai szerint: kedvező esetek száma/összes esetek száma

Ez matematikailag így néz ki ötöslottó esetén: 86x87x88x89x90/1x2x3x4x5= 43.949.268 darab szelvény. 

Ha a jelenlegi árakon (250 Ft/szelvény) az összes kombinációt megjátsszuk, akkor ez 43.949.268 db x 250 Ft = 10.987.317.000 Ft-ba kerülne.

Az ötös lottó játékban az előzőekben megtudtuk, hogy 43.949.268 db szelvény kitöltése esetén érhetnénk el biztosan telitalálatot. De ki az aki ennyi szelvényt ki tud tölteni? És mennyi időbe telne mindez? Számoljunk!

Leteszteltük, hogy egy lottószelvény kitöltése kb. 10 mp-be telik. Ennél gyorsabban is megy néhány szelvény kitöltése, de ha figyelnünk kell egy listára, akkor sajnos nem megy 10 mp/darab alatt.

Ha feltételezzük, hogy sohasem fáradunk el, és folyamatosan töltjük a szelvényeket (elméleti optimum), akkor az 439.492.680 másodperc alatt lesz készen.

Ez percben: 7.324.878 perc

Órában (kerekítve): 122.081 óra

Napokban (kerekítve): 5087 nap

Tehát érthetőbben ez kb.: 13,9 év alatt sikerülne 1 főnek...

Megéri???

Hiszen túl rövid az élet. Szeretnéd tudni mennyire? Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy mennyi van még hátra az életedből. Vigyázat, valós statisztikai adatokkal számolunk.

Fix számokkal lottózol? Most megtudhatod, nyertél volna-e valaha!
Nyerő lottószámok a múltban - kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: