Számold össze az ábrán látható háromszögeket!

Hány háromszög van az ábrán?

A mellékelt ábrán számos különböző háromszöget találunk. A Te feladatod az, hogy számold össze, hogy hány háromszög található összesen a gondolkodó kis emberke melletti ábrában. Sikerül megoldanod helyesen? (Az általad helyesnek vélt számot írd be a kék válaszmezőbe, majd nyomd meg a SzámoldKi gombot - ekkor kiderül, hogy helyesen válaszoltál-e vagy sem.)

Sokan panaszkodnak manapság (is), hogy a munkabérük egyáltalán nem tükrözi azt a tudást, szakértelmet amellyel rendelkeznek. Egyszerűen alul vagyunk fizetve a munkahelyünkön.

Való igaz, a magyar bérek (sajnos) európai összehasonlításban jelentősen alacsonynak mondhatók.

De mennyit ér a tudásod?

Mennyi pénzt kellene keresned jelenleg ahhoz, hogy a ténylegesen megérdemelt (bruttó) bért kapd? Korrekt bruttó bér kalkulátorunk segítségével ezt most kiszámolhatod IDE kattintva.

Mennyire vagy jó matekból? Ez nem egy nehéz feladat, de figyelj, mert - bár nagyon könnyűnek tűnik - mégis van benne két csavar is! Semmi turpisságra nem kell gondolni, csak a matematika alapjait kell ismerni a helyes megoldáshoz.

Sikerült megoldanod?

Ide kattintva ellenőrizheted a megoldásod helyességét. 

Emlékszel még matematika óráról a négy alapművelet számítási sorrendjére? Meglepő hogy hányan nem tudják a választ erre az egyszerű feladatra.

A feladványt ITT éred el. 

Hány háromszög van az ábrán?
Számold össze az ábrán látható háromszögeket!
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: