Gyógy- és termálfürdőink gyógyhatása kalkulátor

Melyik gyógyvízünk mit gyógyít?

Magyarországon több száz gyógyfürdő és termálfürdő található, melyek számos betegségre, egészségügyi problémára adnak természetes módon enyhülést, gyógyulást. De melyik gyógyvíz milyen betegségre jó? Kalkulátorunk segítségével most megtudhatod! Válaszd ki a listából azt a gyógyfürdőt, amelyik gyógyhatásaira kíváncsi vagy, majd nyomd meg a 'SzámoldKi' gombot!

Ahogyan tesztünkből is kiderül, az egyes gyógyvizek és azokban rejlő ásványi anyagok, más-más betegségek kezelésére szolgálnak, ha eltöltünk egy gyógyvizes medencében 20-30 percet. Azonban ezen felül még számos módon tud hatni szervezetünkre a gyógyvíz. Nézzük ennek a módjait!

Ott van mindjárt a gyógyvíz hőmérsékletének a hatása. Medencében ülve a szervezetünkben lévő görcsös fájdalmak oldódnak, csökkennek, jó esetben meg is szűnnek a melegvíz hatására. Izmaink lazábbá válnak, és megkönnyebbülve szállunk ki a medencéből.

Az ásványi sók a bőrön keresztül a véráramba, és onnan keresztül a szervezetünk minden pontjára elérnek, hogy kifejtsék hatásukat. Ez a kémiai hatása a gyógyvíznek.

Az ásványi anyagok belégzésével is gyógyító anyagokhoz jut szervezünk, ami kifejezetten jó hatással van a tüdőbetegekre és az asztmásokra.

A gyógyvíz serkenti az anyagcserét, ezáltal fokozódik a szervezet méregtelenítése.

A víznek – legyen szó gyógyvízről vagy „sima vízről” – kiemelkedő szerepe van az idegek megnyugtatásában. Ellazít bennünket, és kikapcsol. Már önmagában egy a hatás is nagyon értékes.

A gyógyvizet ivókúraszerűen is alkalmazhatjuk, így az ásványi sók az emésztőrendszerünkön végighaladva fejtik ki áldásos tevékenységüket.

Szóval mindegy, hogy benne ülünk, vagy belélegezzük vagy megisszuk…mindenhogy hat. Kellemes fürdőzést és rekreációt kívánunk!

Termálfürdő kereső kalkulátorunk ITT elérhető!

BoKa

A gyógyfürdőkben mindig ki van függesztve, hogy mennyi a javasolt idő, amit a vízben tölthetünk. Ezt valóban érdemes betartanunk, még mielőtt ránk törne a fürdőfáradtság. Mert bizony ilyen is van.  

Ha valakit elér a fürdőfáradság, akkor gyengének, levertnek, álmosnak érzi majd magát. Nem tudja kipihenni magát egy éjszaka alatt, és nem telítődik fel az energiakészlete. A fürdőfáradság akár több hétig is okozhat fáradtságot, levertséget.

Minél magasabb egy fürdő hőmérséklete, és minél gazdagabb az ásványi anyag összetétele, annál rövidebb ideig tartózkodjunk benne. A hatékony gyógyulás érdekében figyeljük óráinkat!

BoKa

Fűben-fában megtalálható mindenre a gyógymód! - állítják a gyógynövényekhez, természetes gyógymódhoz értők. 

Mi pedig - betegek - hajlamosak vagyunk sorra bekapkodni a sok-sok gyógyszert, pedig sokszor a természet kínálja a megoldást, az enyhülést panaszainkra.

De melyik gyógynövény milyen betegségre jó?

A SzámoldKi.hu elkészítette Neked gyógynövény kalkulátorát, melyben minden problémára gyógyírt találsz.

Melyik gyógyvízünk mit gyógyít?
Gyógy- és termálfürdőink gyógyhatása kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: