Számok, amiket régóta nem húztak ki a 6-os lottón - kalkulátor

Mely számok NEM jöttek elő már régóta a hatos lottón?

A hatos lottó megszállottja vagy? Tény, hogy valamivel nagyobb eséllyel érhetsz el vele telitalálatot, mint a sima ötös lottóval. Ha kalkulátorunkat használod, segítségével hétről-hétre megtudhatod, hogy melyek azok a lottószámok 1-45 között, amelyeket már nagyon régen nem húztak ki. Kalkulátorunk adatbázisa az összes húzás adatai tartalmazza és mindig frissítjük az új húzások után, így minden héten friss információt kaphatsz a szelvények kitöltéséhez. Sok szerencsét!

Szeretnél biztosra menni és annyi szelvényt kitölteni a hatos lottón, hogy mindenképp telitalálatod legyen? Hát..., nem lesz könnyű feladat, de számoljunk utána, pontosan mennyi is az annyi.

Hány szelvényt is kellene kitöltenünk ahhoz, hogy az összes lehetséges számkombinációt megjátsszuk, és ezzel biztosra menjünk?

A feladat tisztán matematikai feladvány, ahol a következő paramétereket kell figyelembe venni:

Kihúzható számok száma: 45 (n)

Kihúzott számok száma: 6 (k)

A számítás a valószínűségszámítás szabályai szerint: kedvező esetek száma/összes esetek száma

Ez matematikailag így néz ki a hatos lottó esetén: 40x41x42x43x44x45/1x2x3x4x5x6= 8.145.060 darab szelvény. 

Ha a jelenlegi árakon (250 Ft/szelvény) az összes kombinációt megjátsszuk, akkor ez 8.145.060 db x 250 Ft = 2.036.265.000 Ft-ba kerülne.

Az előzőekben megtudtuk, hogy 8.145.060 db szelvény kitöltése esetén érhetnénk el biztosan hatos telitalálatot. De ki az aki ennyi szelvényt ki tud tölteni? És mennyi időbe telne mindez? Számoljuk ki!

Leteszteltük, hogy egy lottószelvény kitöltése kb. 10 mp-be telik. Ennél gyorsabban is megy néhány szelvény kitöltése, de ha figyelnünk kell egy listára, akkor sajnos nem megy 10 mp/darab alatt.

Ha feltételezzük, hogy sohasem fáradunk el, és folyamatosan töltjük a szelvényeket (elméleti optimum), akkor az 81.450.600 másodperc alatt lesz készen.

Ez percben: 1.357.510 perc

Órában (kerekítve): 22.625 óra

Napokban (kerekítve): 943 nap

Tehát érthetőbben ez kb. 2 és fél év alatt sikerülne 1 főnek...

Megéri???

Hiszen túl rövid az élet. Szeretnéd tudni mennyire? Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy mennyi van még hátra az életedből. Vigyázat, valós statisztikai adatokkal számolunk.

Sokan fix számokkal játszanak, azaz minden héten újra és újra ugyanazokat a lottószámokat jelölik be a szelvényen. Ezek leginkább valamilyen személyes szerencseszámok, születési év/hó/nap, vagy egyéb emlékezetes csalási eseményhez kapcsolódnak.

Mi lett volna ha lottó indulásától kezdődően megjátszottad volna ezeket a fix szerencseszámaidat? Most  kalkulátorunk megmutatja Neked, hogy nyertél volna-e velük valaha!

Ha nem csak a hatoslottón próbálsz szerencsét, akkor érdemes lehet megnézned kalkulátorainkat, melyek azokat a számokat mutatják meg Neked amelyek már nagyon régóta nem bukkantak fel az ötös lottó húzásokon és a skandináv lottó sorsolásain.
Mely számok NEM jöttek elő már régóta a hatos lottón?
Számok, amiket régóta nem húztak ki a 6-os lottón - kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: