Túlélési kalkulátor

Mennyi ideig bírnád ki egy lakatlan szigeten?

Szeretnéd megtudni, hogy mennyi ideig élnél túl egy lakatlan szigeten? Hogyan találnád fel magad és hogyan viselnéd el a magányt és a számkivetettséget? Most megtudhatod!

Bizonyára mindenki elgondolkodott már azon, hogy mit vinne magával egy lakatlan szigetre. De arra is van alternatívánk, hogy hogyan vetessük észre magunkat egy arra járó hajóval vagy helikopterrel, ha mondjuk hajótöröttként egy lakatlan szigetre vet bennünket a sors?

Nemrégiben két ember menekült meg egy lakatlan szigetről, hála a pálmaleveleknek. Ebből rakták ki ugyanis a „HELP” szót, amit észrevett egy repülő, és 2 órán belül már meg is érkezett a megmentő hajó. Az S.O.S. mozaikszó is ugyanígy megteszi, ha bajba kerülünk. A lényeg, hogy nemzetközi nyelvet vagy jelet használjunk.

Homokba is rajzolhatjuk a fent említett szavakat. Csak arra vigyázzunk, hogy a tenger vagy óceán ne mossa el perceken vagy órákon belül a jelzést.  

Tükrözéssel is jelezhetjük a bajba jutásunkat, csak arra vigyázzunk, hogy nehogy elvakítsuk a megmentő pilótánkat. Továbbá jusson eszünkbe még a tűz, illetve a füst is, mint jelzőrendszer.

Ha Neked további javaslataid vannak az életmentő jelzésre, akkor írd meg a szamoldki@szamoldki.hu címre, és javaslataidat közzétesszük. A tárgyba írd bele, hogy „lakatlan sziget jelzés”. Köszönjük!  

Kalkulátorunk segítségével ötletet kaphatsz, hogy hová utazz legközelebb. Próbáld ki ezt is!

BoKa

Kutatások bizonyítják, hogy az agy fejlődési szakaszában, vagyis gyerekkorban, megélt elszigeteltség később komoly problémákhoz vezethet. A kiskorukban elszigetelt gyerekek később tanulási problémával, és viselkedési zavarokkal küzdenek.

A kísérletet majmokkal és egerekkel is elvégezték, ahol szintén bebizonyosodott, hogy azon bébi állatkák, melyeket teljesen elszigetelten neveltek, később viselkedészavaros jeleket mutattak. A „betegség” jelei fizikailag is láthatóak az agyban. Az egészséges környezetben fejlődő állatok agyában a kommunikációért felelős sejtnyúlványok (axonok) hosszúra nőnek és gazdagok elágazásban, míg az elszigetelt egyedeké rövidek és elágazásmentesek maradnak. Ennek a hátránya, hogy a sejtek kommunikációja lelassul és az üzenet átadás nem lesz megfelelő a sejtek között.

BoKa

San Fracisco-öbölben található a világ egyik legszigorúbb és legjobban őrzött sziget-börtöne, az Alcatraz. Spanyol felfedezők keresztelték el a szigetet. Nevét egy pelikán fajról kapta, ami megtalálható volt a szigeten. Eredetileg Alcatraces volt a sziget neve, de később ez „angolosodott” a mai Alcatraz névre.

BoKa

Mennyi ideig bírnád ki egy lakatlan szigeten?
Túlélési kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: