Várható emberi élettartam/életkor kalkulátor

Mennyi időm van még hátra?

Szeretnéd tudni, hogy mennyi van még hátra az életedből? Most megtudhatod! Ez egy tudományos, valós hazai statisztikai adatokra épülő kalkulátor. Ki mered tölteni?

Nézd meg élőben életed ketyegését!

Az idő múlása mindenkiben más és más érzéseket válthat ki, de ha szembesülsz azzal, hogyan fogynak életed másodpercei talán Te is rádöbbensz arra, hogy érdemes arra koncentrálni ami jó, ami szép, ami örömet szerez Neked és örömet szerez azoknak az embereknek akik fontosak számodra, akik miatt érdemes élni.

Kalkulátorunk a valós hazai statisztikákon alapul, és pontos születési adataid alapján reálisan becsüli meg a még hátra lévő másodperceid számát. Életed hátralévő másodpercei élőben ITT.

Már Te is várod a nyugodtnak hitt nyugdíjas éveket? Számolod az éveket, hónapokat?

Az öregségi nyugdíj olyan saját jogú nyugellátás, amely meghatározott életkor (öregségi nyugdíjkorhatár) elérését követően, meghatározott szolgálati idő megszerzése esetén jár. Mindkét jogosultsági feltételnek együttesen kell teljesülnie Magyarországon.

A társadalombiztosítási öregségi nyugdíj típusai:
- öregségi teljes nyugdíj,
- öregségi résznyugdíj,
- nők kedvezményes öregségi nyugdíja

Kalkulátorunk - a hatályos jogszabályok alapján - megmutatja Neked, hogy mikor mehetsz nyugdíjba. Kattints! 

Európában az emberek egyre egészségesebbek és mind tovább élnek, mégis jelentős az egyenlőtlenség a férfiak és a nők, kelet és nyugat, a gazdagok és a szegények között - állapítja meg európai egészségügyi jelentésében a WHO.

A rendelkezésre álló legfrissebb statisztikai adatok alapján (KSH, 2013) jelenleg Magyarországon a születéskor várható életkor férfiak esetében 72,01 év, még a hölgyek esetében 78,73 év.

Az Európai Unióban ugyanezek az adatok a férfiak esetében 77,5 év, míg a hölgyek esetében 83,1 év (KSH, 2012). Tehát itt is van még némi lemaradásunk az Unióhoz képest.

A WHO adatai szerint összességében az elhalálozások mintegy 50%-át a szív- és érrendszeri betegségek, 20%-át pedig a rosszindulatú daganatok okozzák.

nyugdíjas óra

A legnagyobb rizikófaktor az elmúlt években a dohányzás és az alkoholfogyasztás lett: az Egészségügyi Világszervezet szerint az összes halál 6,5%-át okozza az alkohol, emellett a felnőtt lakosság 27%-a dohányzik. A dohányzás - számos felmérés alapján - átlagosan 10 évvel rövidíti meg az életet. Új rizikót jelent továbbá az is, hogy egyre többen élnek városokban: 2010-ben a WHO szerint az európaiak 70%-a. A jövőben pedig ez a trend folytatódni fog, így 2045-re a lakosságnak akár 80%-a élhet városi környezetben.

Sok esetben az állatok (pl. kutya, macska) életkorát is megpróbálják emberi években kifejezni, de ezt sajnos nem lehet egy lineáris függvénnyel leírni, ahogy az a közhiedelemben elterjedt. Így speciális számítás szükséges mind a kutyák, mind a cicák életkorának átszámítása esetén. 

A 2014. január 1-én életbe lépett adójogszabályok egy kiváló lehetőséget kínálnak számunkra, hogy befizetett adónkról rendelkezzünk, méghozzá úgy, hogy az a saját zsebünkbe vándoroljon vissza! Nézzük, hogyan lehetséges mindez!

2014 januártól az adókedvezmény nyugdíjbiztosításokra történő kiterjesztésével  megvalósult a nyugdíj-előtakarékossági termékek versenysemleges adózása. Ez a rendkívül kedvező változás várhatóan hozzájárul a nyugdíjbiztosítások széles körű elterjedéséhez, ezen keresztül a nyugdíjjövedelmek kiegészítéséhez.

Egyszerű az egész - Nézzük hogyan is működik ez!

2014. január 1-től a nyugdíjbiztosításra befizetett összeg 20 %-a visszajár személyi jövedelemadó (szja) kedvezményként, a befizetőnek. A kedvezmény legfeljebb évi 130 ezer forint lehet, és fő szabályként a 2013. december 31. után kötött nyugdíjbiztosításokra vehető igénybe. A törvény kimondja, hogy az ennél korábban kötött szerződésekre, azok módosításával sem alkalmazható a kedvezmény.

Te is kaphatsz évi 130.000 Ft-ot!

Amennyiben rendelkezel nyugdíjbiztosítással, melyre éves szinten 650.000 Ft-ot helyeztél el (természetesen kisebb összeg is elhelyezhető, de példánkban a törvény kínálta maximális értékkel számolunk), akkor az éves adóbevallásodban 130.000 Ft adókedvezményre válsz jogosulttá, melyet a NAV 30 napon belül (az éves bevallás benyújtását követően) átutal a nyugdíjbiztosítási számládra.

Ne hagyd ki az állami támogatást! Gondoskodj már most időskorod nyugalmáról!

Adójóváírás kalkulátorunk segítségével IDE kattintva kiszámolhatod, hogy mekkora összegű adójóváírásra vagy jogosult éves szinten.

Mennyi időm van még hátra?
Várható emberi élettartam/életkor kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: