Állattartás kalkulátor

Milyen háziállat való Neked?

Kalkulátorunk segítségével megtudhatod, hogy a személyiséged alapján milyen háziállat való Neked. Csak akkor vállalj háziállatot, ha 100%-ig biztos vagy benne, hogy tudsz róla gondoskodni!

A háziasított állatok általában az ember közvetlen környezetében élnek. Hasznosak számunkra, ám gondoskodásunk nélkül a legtöbb esetben már nem lennének képesek életben maradni és szaporodni. A háziállatok léte jellemzően az embertől függ.

A háziállatok nem keverendőek össze a "ház körüli állatok"-kal

A ház körül élő állatok léte nem függ közvetlenül az embertől, ezek az állatok nem szorulnak gondoskodásra. A számukra kedvező életfeltételeket azonban az ember közvetlen környezetében találják meg. A házi légy mellett ilyen állat a balkáni gerle vagy a füsti fecske is.

A háziállatok közé tartoznak a következő állatok:

- Baromfi: liba, tyúk, kacsa, galamb, pulyka, páva, gyöngytyúk

- Marhák: szarvasmarha, bivaly, jak

Más lábasjószág: juh, sertés, kecske, rénszarvas

- Tevefélék: teve, lima, vikunya

- Lófélék: ló, szamár, östvér

- Ragadozók: kutya, macska, vadászgörény

- Rovarok: méh, selyemhernyó

források: sulinet.hu, wiktionary.org

Számos tévhit él a kutya és macska-tartók körében arról, hogy hogyan lehet kedvencünk életkorát emberi évekre átszámítani. Nem csoda, hiszen ez egyáltalán nem is olyan egyszerű!

Sem a macskák, sem a kutyák esetén nem létezik ugyanis lineáris összefüggés (azaz egyszerű szorzással nem lehet kiszámolni). Így célszerű erre a célra mind a kutyák, mind a cicák esetében egy tudományos alapokon nyugvó kalkulátort használni.

Milyen háziállat való Neked?
Állattartás kalkulátor
Kiszámolom!

Lehet hogy ezek is tetszenének: