Az arany árfolyama csütörtökön 1,9%-ot ugrott, ami március óta a legnagyobb napi emelkedés.

EURHUF: nincs érdemi változás

Tegnap 394 körül mozgott a forint az euró ellenében a nap első felében, egészen az amerikai adatközlésig.

Ezt követően a dollár gyengülése 393-ig repítette a magyar devizát. Azonban a nemzetközi fronton történt korrekció gyorsan el is mosta ezt az erősödést, és végül 394-nél stabilizálódott a jegyzés. Péntek reggel is 394 körül járt a kurzus.

Továbbra is inkább a nemzetközi folyamatok, azon belül is a mai tengerentúli termelői inflációs adatok lesznek meghatározóak a magyar piacon is.

EURUSD: pozitív meglepetést hozott a várt adat

A nemzetközi devizapiacon enyhe gyengülés jellemezte a dollárt az inflációs adat nyilvánosságra kerülése előtt is. Az adatok kapcsán kirajzolódott pozitív meglepetést követően aztán éles leértékelődést láttunk az amerikai devizától.

Közel fél százalékos esést hozott az euróval szemben, majd némi korrekció következett. Péntek reggel 1,087 körül járt az EURUSD kurzusa. Ma a tengerentúli termelői inflációra figyelünk, jövő héten pedig érkezik júliusi kamatdöntésével az EKB.

olaj árfolyama

Az olajfogyasztás nő, a kínálat csökken

Az e heti adatok szerint a nyári utazási szezonban emelkedett a benzin és a repülőgép-üzemanyag fogyasztás az Egyesült Államokban, míg az ország nyersolajkészlete újabb csökkenést mutatott. Az árfolyam egy kisebb korrekció után újra emelkedőben van.

Jelenleg a Brent nyersolaj hordónként 85,9 dollár környékén, míg a West Texas Intermediate valamivel 83 dollár felett jár.


Pénzügy