Ezek nem egyszerű feladatok, rengeteg időt, energiát, logisztikát kívánnak. Persze egyszerűbben is megoldható ez a folyamat, ha egy generálkivitelezővel állsz neki, aki egy személyben megold mindent, hogy neked már csak beköltözni kelljen.

Ki a generálkivitelező?

A generálkivitelező, mint fogalom, csak az elmúlt években került be a köztudatba. Természetesen korábban is voltak már lehetőségek arra, hogy úgynevezett kulcsrakész házakat vásároljunk, csak akkoriban még főkivitelezőnek hívták a másik felet. 

Sokan, míg bele nem vágnak a keresgélésbe és a munkálatok megszervezésébe, azt hiszik, hogy az építkezés legstresszesebb része a pénz előteremtése. Pedig ez korántsem helytálló. Amikor beindul a gépezet, és el kell kezdeni a különböző vállalkozók keresését, akkor kezdődik az igazán idegőrlő folyamat. 

Természetesen sok múlik azon is, hogy milyen térségben élsz, de általánosságban elmondható, hogy az országban ma hatalmas szakemberhiány van. Ráadásul sok a szerencselovag is, akinek ugyan építőipari szakmája van, de az elmúlt évtizedben egy percet sem dolgozott benne, csak a hirtelen megugrott építőipari árak visszacsábították. Ezek a szakik lehet, hogy jó ajánlatot adnak, de sok esetben drágább lesz utánuk javíttatni a munkát, mintha már az elején egy megbízható munkaerővel szerződtél volna. Itt jön képbe a generálkivitelező.

Építkezés előtt állsz, és mindent egy kézben szeretnél tudni? Már benne vagy a munkában, de unod, hogy a hibák után senki sem vállal felelősséget? Keresd fel a Színvonal Bau Kft. munkatársait, hogy stresszmentesen bonyolódjon az építkezés!

Milyen előnyökkel jár, ha generálkivitelezőt bízol meg?

Egy tapasztalt generálkivitelező megóv téged az idegek harcától. Neked tulajdonképpen csak fel kell vázolnod az elképzeléseidet, majd aláírni néhány papírt, hogy mindent elintézhessen helyetted. Így nem kell bajlódnod a sokadik árajánlattal, könyörögni a szerződésekért és számlákért, logisztikázni, hogy mindenki a megfelelő sorrendben érkezzen és mindent átszervezni, ha az egyik vállalkozónál csúszás van kilátásban. 

A generálkivitelező feladatai közé tartozik, hogy összehangolja a munkafolyamatokat és felügyelje azokat. Kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik, így pontosan tudja, hogy kik azok a hosszú távú tapasztalattal és rutinnal bíró alvállalkozók, akiknek a munkája nem vetít rá sem rossz fényt, és benned sem hagy keserű szájízt.


Otthon